23 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Cahit Turhan'a Kanal İstanbul tepkisi!

Ekrem İmamoğlu'ndan Cahit Turhan'a Kanal İstanbul tepkisi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı açıklama için “Komedi filmi gibi” dedi. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Kadın Muhtarlarımızı Dinliyoruz” toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Her gün Üsküdar’dan Beşiktaş’a geçen yeğenim ‘Önceden 15 dakikada geçiyorduk şimdi yarım saat deniz trafiği var’ dedi" şeklinde konuşarak Kanal İstanbul'un gerekliliğini söylemişti.

İmamoğlu da bir gazetecinin kendisine Turhan'ın sözlerini hatırlatması üzerine, şöyle bir değerlendirmede bulundu: 

“Artık Ulaştırma Bakanı’na bu konularda cevap vermeyi de kendime sıkıntı olarak görüyorum. Çünkü üzülüyorum. Her defasında üzüldüğümü de dile getiriyorum. Ulaşım, hele hele deniz ulaşımı konusunda da mesleğini bilmiyorum yeğeninin, ama yeğeninin fikri ile İstanbul’un, Türkiye’nin en büyük, en önemli projesine kanaat getirdiğini söyleyen bir Bakan varsa, gerisinin yorumunu vatandaşa bırakıyorum.”

İmamoğlu, “Şehir hatlarında trafik yoğunluğu ile ilgili bir sıkıntı var mı” sorusuna da “Hiç öyle bir problem yok. Garip bir durum, anlatılan ortam garip. Biraz komedi filmi gibi. Onun için yorum bile yapmak istemiyorum. Çok üzüntü verici. Yani bu kadar mühim bir mesele, bu kadar önemli bir proje. Ve Ulaştırma Bakanı, ’15 dakika yerine 30 dakika sürüyor ve bundan dolayı Kanal İstanbul gerekli’ diyorsa gerisinin kanaatini vatandaşa bırakıyorum” dedi.

 

İBB Kanal İstanbul protokolünden neden çekildi?

Kemal Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul'u hangi parayla yapacaksın?

Kanal İstanbul'da 150’şer metre boyunca yapılaşma olmayacak!

 


Geri Dön