26 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Cemal Kamacı Spor ve Kültür Merkezi talimatı!

Ekrem İmamoğlu'ndan Cemal Kamacı Spor ve Kültür Merkezi talimatı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yenileme çalışmalarına 2016 yılının Mayıs ayında başlanan ve bugüne kadar geçen yaklaşık 3,5 senelik sürede tamamlanamayan Okmeydanı Cemal Kamacı Spor ve Kültür Merkezi’nde incelemeler yaptı.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yenileme çalışmalarına 2016 Mayıs'ta başlanan ve bugüne kadar geçen yaklaşık 3,5 senelik zamanda inşaatı tamamlanamayan Cemal Kamacı Spor ve Kültür Merkezi’nde incelemeler yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, çalışmaların önümüzdeki Şubat ayı sonuna kadar bitirilmesi yönünde talimat veren İmamoğlu, merkez içinde faaliyet gösterecek İBB iştirakleri ile eşgüdümlü çalışılmasını talep etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi üst yönetimi, inceleme gezisinde İmamoğlu’na tam kadro eşlik etti. Yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgiler alan İmamoğlu, çalışmaların Şubat ayı sonuna kadar bitirilmesi için talimat da verdi.  Başkan Ekrem İmamoğlu, merkez içerisinde faaliyet gösterecek İBB iştirakleri ile eşgüdümlü ve ortak çalışılmasını talep etti.


ÇALIŞMALAR MAYIS 2016’DA BAŞLADI

Okmeydanı’nda yer alan Cemal Kamacı Spor ve Kültür Merkezi’ndeki yenileme çalışmaları 2016'nın Mayıs ayında başladı. Doğal enerji ve çevre dostu olarak inşaatına başlanan dev merkez, bünyesinde birçok yeniliği de barındıracak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü’nce inşası gerçekleştirilen merkezde; 27x51 metre genişliğinde, bin 357 metrekare büyüklüğündeki 1 adet olimpik kapalı yüzme havuzu, 15x26 metre genişliğinde 390 metrekarelik 1 adet yarı olimpik yüzme havuz, biri 426 kişi diğeri 142 kişi kapasiteli 2 tribün yer alacak. Atletizm parkurları, soyunma odaları, fitnes ve aerobik salonları, stüdyolar, kafeterya ve 18’i engelli, 11’i hibritli, 27’si düşük emisyonlu araç ve 536’si normal olmak üzere 592 adet araçlık otopark ve 12 adet bisiklet park yeri de bulunacak olan dev komplekste 7 bin 738 metrekarelik peyzaj alanı da belirlendi.


Geri Dön