24 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan deprem mesajı!

Ekrem İmamoğlu'ndan deprem mesajı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bolu’nun ardından İzmit’te de vatandaşlarla buluştu. İmamoğlu, "Depremde attığımız her adımı, her deneyimi bu şehrimizle de paylaşacağız. Çünkü bu iş, milli bir meseledir. Bu sorunu hep birlikte çözmeliyiz” dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bolu’nun ardından İzmit’te de vatandaşlarla bir araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Ekrem İmamoğlu’nu bekleyen binlerce vatandaş, İBB Başkanı’na ulaşmaya çalışınca izdiham yaşandı. İzmit Belediyesi önüne konulan platformdan vatandaşlara hitap eden İmamoğlu, 17 Ağustos 1999 depreminin merkez üssü olan kente o dönemde geldiğini söyleyerek, “Başta benim şehrim İstanbul olmak üzere, ne yazık ki depremi hala büyük bir tehdit olarak görüyoruz. Bu kadar deprem tehlikesinin içinde, başta İstanbul olmak üzere, tedbirlerimizi almalıyız. Bu konuda İstanbul, hemen yanında olan Kocaeli kenti ile İzmit Belediye’mizle göreceksiniz çok eş güdümlü işler yapacağız. Depremde attığımız her adımı, her deneyimi bu şehrimizle de paylaşacağız. Çünkü bu iş, milli bir meseledir. Bu sorunu hep birlikte çözmeliyiz” dedi.

“DEPREM MİLLİ MESELEDİR”


İBB Başkanı İmamoğlu, İzmit’in 20 yıl önce büyük bir depremle sınav verdiğini söyleyerek, “Ben de bu şehre geldim. Bir insan olarak bir parçası olmaya, insanlara geçmiş olsun dilemeye, baş sağlığı dilemeye geldim. Belediye başkanlarımız büyük mücadele verdi. O dönemin insanları mücadele verdi ama 20 yıl geçti. Başta benim şehrim İstanbul olmak üzere, ne yazık ki depremi hala bir tehdit olarak, büyük bir tehdit olarak görüyoruz. Bu kadar deprem tehlikesinin içinde, başta İstanbul olmak üzere, tedbirlerimizi almalıyız. Bu konuda İstanbul, hemen yanında olan Kocaeli kenti ile İzmit Belediye’mizle göreceksiniz çok eş güdümlü işler yapacağız. Depremde attığımız her adımı, her deneyimi bu şehrimizle de paylaşacağız. Çünkü bu iş, milli bir meseledir. Bu sorunu hep birlikte çözmeliyiz. Bakın birileri, bazı meselelere siyasi gözle bakabilir. Biz ise bu meseleleri, siyasi meselelerden ayırarak bakacağız” diye konuştu.

 

Frank Hoogerbeest’ten son dakika deprem uyarısı geldi!


Geri Dön