25 / 04 / 2024

Ekspertiz raporunda nelere dikkat eder?

Ekspertiz raporunda nelere dikkat eder?

Konut satın alınırken konut kredisi kullanılması gerekiyorsa bir bankaya başvuru yapılıyor. Başvurunun onaylanmasının ardından banka evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor.Peki,ekspertiz raporunda nelere dikkat eder?



Ekspertiz raporunda nelere dikkat eder?


Konut satın alınırken konut kredisi kullanılması gerekiyorsa bir bankaya başvuru yapılıyor. Başvurunun onaylanmasının ardından banka evin değer tespiti için bir eksper gönderiyor. Genellikle bankalar kendi eksperlerini kendileri seçiyor ancak müşteri isterse kendi eksperini de seçebiliyor. Peki, eksper raporunda nelere dikkat eder?


Bir gayrimenkulun değerinin belirlenmesi işi olan ekspertiz, uzman tarafından gerçekleştiriliyor. Ekspertiz çalışmasında şu hususlar dikkate alınır; 


*Gayrimenkulün açık adresi

*Kime ait olduğu /türü

*Kaç yaşında olduğu

*İmar durumu 

*Ulaşım özellikleri 

*Fiziki durumu 

*Altyapısı



Tüm bu özellikler araştırıldıktan sonra gayrimenkulun değeri belirlenir. Ekspertiz konut kredisi kullanımlarında belirleyici bir rol oynar. Alıncak evin istenen krediye uygun olup olmadığı ekspertiz çalışması neticesinde ortaya çıkar. Buna göre, satın alınacak evin talep edilen krediye uygunluğu evin değerinin belirlenmesiyle oluşur.Ekspertiz hazırladığı raporu bankaya sunar ve bankada hazırlanan rapora göre bir fiyat belirler.



Ekspertiz raporu ne işe yarar?



Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com



Geri Dön