19 / 04 / 2024

Elazığ'da 1 yıl sonra 2 bin 517 konut teslim edildi!

Elazığ'da 1 yıl sonra 2 bin 517 konut teslim edildi!

41 kişinin yaşamını yitirdiği 6.8’lik Elazığ depreminin üzerinden tam 1 yıl geçti. Büyük yıkım yüreklere ateş düşürdü. Devletin jet hızıyla inşa ettiği konutlar, yaşanan acılara merhem oldu...



Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem Türkiye'nin yüreğine kor ateşi düşürdü. Büyük yıkıma sebep olan, 41 vatandaşın hayatını kaybettiği depremin yıldönümü bugün. Sabah'tan Uğur Yıldırım'ın haberine göre; şehirde bir yıl önce moloz yığınlarıyla dolan, yakınlarını kaybedenlerin acı feryatlarının yükseldiği Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek ve Petek sitelerinin olduğu alanlarda devlet jet hızıyla yepyeni bir yaşam inşa etti. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehir merkezi ve şehrin farklı noktalarında 20 bin 510 konut planladı ve 17 bin 523 afet konutunun inşaatı başladı. 

Köylerde ve kırsal kesimlerde 281 yerleşim noktasında konutları ağır hasar gören hak sahibi aileler için bin 265 konut inşası başlatıldı. AFAD,  TOKİ  ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yapımı bitirilen 2 bin 517 konut hak sahiplerine teslim edildi.

Ağır hasar alan Mustafa Paşa Mahallesi'nde inşaatı devam eden evler ile birlikte yaz sonuna kadar Elazığ'da bütün konutların hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. Elazığ'da depremden etkilenen binlerce aileye bugüne kadar ilgili bakanlıklarla birlikte 683 milyon TL'yi geçen aynî ve nakdi yardım yapıldı. 

Bugün halen konteyner kentlerde 5 bin 941 depremzede barınıyor. Malatya'da da yaralar devlet eliyle sarıldı. Kentte depremzedeler için 5 bin 24 konut ihale edilirken, şu ana kadar 517 konut sahiplerine verildi. 

Elazığ da 1 yıl sonra 2 bin 517 konut teslim edildi!

KÖYLERE DOĞA DOSTU EVLER

Sadece şehir merkezinde değil köyler ve kırsalda da tamamlanan evler hak sahiplerine teslim ediliyor. Çalışmaların devam ettiği köylerde, "doğayla dost" olarak da bilinen çelik konstrüksiyon konutlar yapılıyor. Değirmenönü Köyü'ndeki konutlara depremzedeler taşınmaya başladı.

'DEVLETİMİZ EŞYALARIMIZIN BEDELİNE KADAR HER ŞEYİ ÖDEDİ'

Depremde 14 kişiye mezar olan Dilek apartmanından yaralı olarak kurtarılan Aydın Kahraman, bugün aynı yere yapılan yeni evinde yaşıyor. İlk andan itibaren devletin her türlü imkanlarıyla yanlarında olduğuna dikkat çeken Kahraman, "Enkazdan 3 saat sonra çıkarıldım. Elazığ'da ev bulmadım. Malatya'ya taşındım. Devlet bana eşyalarımın bedelini ödedi, kira yardımı da aldım. Evimiz 8 ayda tamamlandı. Geri döndüm. Devletimiz hep yanımızdaydı, Ülkenin her yerinden yardım geldi" dedi. 

TOKİ tarafından Bizmişen'de yapılan 781 konut da kuralar çekildikten sonra hak sahiplerine teslim edildi. Yeni evini teslim alanlardan Abdurrahman Gülocak, "Yeni evimiz oyun parklarıyla, çevre düzenlemesiyle çok güzel oldu. Devletimizi bizim için elinden gelen her şeyi yaptı" şeklinde konuştu.

Elazığ da 1 yıl sonra 2 bin 517 konut teslim edildi!

'ÇOK ŞÜKÜR DEVLET EVİMİZİ HIZLA YAPIYOR'

Elazığ depreminde Malatya Doğanyol'da eşi ve çocuğunu kaybeden Nadir Say'ın acısı ilk günkü gibi. Say (39), "Çok şükür şu anda konutlarımız hızlı bir şekilde yapılıyor. Doğanyol yeniden inşa ediliyor. Mahallemizde rezerv alanı olarak belirlenen yerde 200 civarı konut yapılacak. Herkes evine kavuşacak" diye konuştu.

Murat Kurum: Yarın inşa ettiğimiz konutları Elazığlı kardeşlerimize teslim edeceğiz!

Elazığ'da 17 bin 523 afet konutunun inşaatı başladı!


Geri Dön