23 / 04 / 2024

Elazığ'da 17 bin 523 afet konutunun inşaatı başladı!

Elazığ'da 17 bin 523 afet konutunun inşaatı başladı!

41 vatandaşın hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depreminin ardından tam 1 yıl geçti. Bölgede 20 bin 510 konutun yapımı planladı ve 17 bin 523 afet konutunun inşaatına başlandı.



Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bir yıl önce moloz yığınlarıyla dolan, yakınlarını kaybedenlerin acı feryatlarının yükseldiği Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek ve Petek sitelerinin bulunduğu alanlarda devlet jet hızıyla yepyeni bir yaşam kurdu. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehir merkezi ve şehrin farklı noktalarında 20 bin 510 konut planladı ve 17 bin 523 afet konutunun inşaatına başladı.

Sabah'tan Uğur Yıldırım'ın haberine göre; köylerde ve kırsal kesimlerde 281 yerleşim noktasında konutları ağır hasar gören hak sahibi aileler için bin 265 konutun yapımına başlandı. AFAD,  TOKİ  ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yapımı tamamlanan 2 bin 517 konut hak sahiplerine verildi.

Ağır hasar alan Mustafa Paşa Mahallesi'nde inşaatı süren evler ile birlikte yaz sonuna kadar Elazığ'da bütün konutların hak sahiplerine teslim edilecek. Elazığ'da depremden etkilenen binlerce aileye bu zamana kadar ilgili bakanlıklarla birlikte 683 milyon lirayı aşkın aynî ve nakdi yardım yapıldı.

Bugün halen konteyner şehirlerinde 5 bin 941 depremzede barınıyor. Malatya'da da yaralar devlet eliyle sarıldı. Kentte depremzedeler için 5 bin 24 konut ihale edilirken, şu ana kadar 517 konut sahiplerine verildi.

Elazığ da 17 bin 523 afet konutunun inşaatı başladı!

KÖYLERE DOĞA DOSTU EVLER

Sadece şehir merkezinde değil köyler ve kırsalda da tamamlanan evler hak sahiplerine veriliyor. Çalışmaların devam ettiği köylerde, "doğayla dost" olarak da bilinen çelik konstrüksiyon konutlar inşa ediliyor. Değirmenönü Köyü'ndeki konutlara depremzedeler taşınıyor.

'DEVLETİMİZ EŞYALARIMIZIN BEDELİNE KADAR HER ŞEYİ ÖDEDİ'

Depremde 14 kişiye mezar olan Dilek apartmanından yaralı olarak kurtarılan Aydın Kahraman, bugün aynı yere yapılan yeni evinde otuyor. İlk andan itibaren devletin her türlü imkanlarıyla yanlarında olduğunu söyleyen Kahraman, "Enkazdan 3 saat sonra çıkarıldım. Elazığ'da ev bulmadım. Malatya'ya taşındım. Devlet bana eşyalarımın bedelini ödedi, kira yardımı da aldım. Evimiz 8 ayda tamamlandı. Geri döndüm. Devletimiz hep yanımızdaydı, Ülkenin her yerinden yardım geldi" dedi.

MUTLULUĞUN FOTOĞRAFI

TOKİ tarafından Bizmişen'de inşa edilen 781 konut da kuraların çekillmesinin ardından hak sahiplerine verildi. Yeni evini teslim alanlar mutluluklarını kartopu oynayarak yaşadı. Abdurrahman Gülocak, "Yeni evimiz oyun parklarıyla, çevre düzenlemesiyle çok güzel oldu. Devletimizi bizim için elinden gelen her şeyi yaptı" dedi.

Elazığ da 17 bin 523 afet konutunun inşaatı başladı!

'ÇOK ŞÜKÜR DEVLET EVİMİZİ HIZLA YAPIYOR'

Elazığ depreminde Malatya Doğanyol'da eşi ve çocuğunu kaybeden Nadir Say, acısını ilk günkü gibi yaşıyor. Say (39), "Çok şükür şu anda konutlarımız hızlı bir şekilde yapılıyor. Doğanyol yeniden inşa ediliyor. Mahallemizde rezerv alanı olarak belirlenen yerde 200 civarı konut yapılacak. Herkes evine kavuşacak" diye konuştu.

ŞEFKAT ÖRTÜSÜ

Kızılay, AFAD ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) deprem bölgesine 23 bin 125 çadır, 95 bin 613 yatak, 215 bin 264 battaniye alındı. Devlet kurumları her an vatandaşını şefkatle kucakladı.

Elazığ Şehit Fevzi Mahallesi'nde depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek!

Elazığ deprem konutlarında son durum ne? 


Geri Dön