29 / 03 / 2024

Elazığ deprem konutlarında son durum ne? 

Elazığ deprem konutlarında son durum ne? 

24 Ocak 2020'de meydana gelen Elazığ depreminin üzerinden bir yıl geçti. Hükümet, TOKİ iş birliği ile evlerini kaybeden vatandaşları eb sahibi yapmaya devam ediyor. 



Elazığ'da geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin üzerinden bir yıl geçti. 41 kişinin hayatını kaybettiği depremde çok sayıda bina enkaz oldu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; hükümet Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliği ile evsiz kalan vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Ek olarak depremzedelere gıda, giyim, kira, konteyner, eşya, küçükbaş ve büyükbaş hayvan, hayvanlar için yem, hayvan barınak çadırları gibi birçok kalemde yardım yapıldı. 

Elazığ deprem konutlarında son durum ne? 

 TOKİ tarafından 20 bin 118 konut inşa ediliyor 

Binlerce konutun ağır hasar gördüğü kentte depremzedelerin konut ihtiyacını karşılamak için Bakan Kurum'un koordinesinde  TOKİ  tarafından yapımına başlanan 20 bin 118 konuttan 8 bini tamamlandı. Depremzedelerin konut ihtiyacını gidermek için devam eden hummalı çalışmayla, kentte 19 bölgede yükselen modern konutlarla yeni bir Elazığ inşa ediliyor. 


Bir yaşam alanı olarak planlanan, içerisinde iş yeri, cami, fırın, dinlenme alanları, çocuk oyun parkları, spor tesisleri, yürüyüş ve bisiklet yollarının bulunduğu, yöresel mimarinin izlerini taşıyan, çevre düzenlemesiyle dikkati çeken konutlarla Elazığ daha modern bir görünüme kavuşuyor.

Elazığ deprem konutlarında son durum ne? 

Kırsalda 1015 çelik konstrüksiyon konut projesi 

Kırsaldaki depremzedelerin de yaralarını sarmak için mesai harcayan TOKİ, Baskil, Sivrice ve Maden ilçeleri ile merkeze bağlı toplam 300 köyde 4 etap şeklinde ihalesi yapılan ve yüzde 20'sinin inşası tamamlanma noktasına gelen 1015 çelik konstrüksiyon konut projesini hayata geçirdi. 

TOKİ tarafından proje bedeli 5 milyar lira olan konutlar, depremzedeler için yapılıyor. 

Elazığ deprem konutlarında son durum ne? 

35 yeni okul inşa ediliyor 

Hasar gören okulların yerine Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde hayırsever firmaların katkılarıyla 11 okul, devlet eliyle ise yaklaşık 150 milyon liralık yatırımla merkez ve ilçelerde 24 okulun yapımı için çalışmalar devam ediyor. Depremde hasar gören 12 okul için 26 milyon 676 bin liralık maliyetle güçlendirme çalışması yürütülüyor.

Elazığ deprem konutlarında son durum ne? 

Sadece AFAD tarafından depremde evleri ağır hasar gören ve kendi imkanları ile barınmak isteyen ev sahiplerine 11 bin lira, kiracılara 5 bin, orta hasarlı ev sahiplerine 5 bin ve kiracılara 2 bin 500 lira, iş yerleri ağır hasar gören vatandaşlara ise 2 bin 500 lira olmak üzere toplam 2 bin 42 kişiye 119 milyon 361 bin lira nakit yardımı yapıldı.
 

Elazığ'da 3 bin konut depremzedelere teslim edildi! 


Geri Dön