26 / 04 / 2024

Elazığ'da deprem konutları teslim ediliyor!

Elazığ'da deprem konutları teslim ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremde yıkılan binaların yerine yapılan 9 bloklu 179 konuta yerleşen afetzedeler, yeni yılı evlerinde karşılayacak. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, merkez üssü Sivrice ilçesi olan ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; deprem sonrası inşaatına başlanan 18 bin 868 konuttan yapımı tamamlananlar, depremzedelere teslim ediliyor. 

Depremde yıkılan ve 14 kişinin yaşamını yiyitdiği Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek ve Petek sitelerinin olduğu bölgede inşa edilen 9 bloklu 179 konuta yerleşen depremzedeler, yeni yıla aileleriyle sıcak yuvalarında girmenin mutluluğunu yaşıyor.

Elazığ da deprem konutları teslim ediliyor!

- "Şimdi evimizdeyiz, mutluyuz"

Depremzedelerden 4 çocuk babası 64 yaşındaki Asım Canpolat, AA muhabirine, Elazığ'da büyük bir felaket yaşadıklarını, devletin desteğiyle yaralarını sarmaya çalıştıklarını dile getirdi. 

Deprem sürecinin çok acı olduğuna vurgu yapan Canpolat, "O zaman çok sıkıntılar yaşadık ama çok şükür devletimiz her zaman yanımızda oldu. Evlerimizi yaptı. Bu Allah'tan gelen bir felaketti. Şimdi evimizdeyiz mutluyuz. Bizlere bir şey olmadı ama kaybettiğimiz komşularımız oldu" dedi. 

Canpolat, devletin sayesinde daha sağlam evlere sahip olduklarını,  ikametlerinin depreme dayanıklı yapıldığını dile getirdi.

Canpolat, "Evlerin yapılışını gördük. Artık korkmuyoruz. Yeni yıla bu sağlam evlerde giriyoruz. İnşallah bundan sonra da bir daha öyle bir felaket yaşamayız. Devletimiz sağolsun kısa sürede evlerimizi tertemiz sağlam bir şekilde yapıp teslim etti. Devletimizden Allah razı olsun, çok şükür memnunuz" şeklinde konuştu.  

Elazığ da deprem konutları teslim ediliyor!

- "Devletimiz bizi yalnız bırakmadı"

Depremzede Özlem Oğraş da gelin geldiği ve 16 yıl oturduğu evinin depremde yıkıldığını belirtti.

Depremde komşularını kaybettiğini dile getiren Oğraş, şunları kaydetti:

"Deprem anında evde yoktum. Çok kötü bir deprem yaşadık. Eve geldiğimde yan apartmanımız yıkılmıştı. Komşularımızı kaybettik. O gün aklıma geldiğinde halen ağlıyorum. Ama o süreçte devletimiz bizi yalnız bırakmadı. Allah devletimizden bin kere razı olsun." 

Elazığ da deprem konutları teslim ediliyor!

- "Çok şükür ailemizle evimizde oturuyoruz"

Yaşadığı tüm sıkıntılarda devletin şefkati gördüklerini belirten Oğraş, kira, gıda, taşınma gibi tüm yardımların yapıldığını söyledi.

"Çok şükür evimizdeyiz. Devletimiz bu süreçte sürekli yanımızda oldu. Her şeyimiz dört dörtlük oldu. Allah bize o acıyı bir daha yaşatmasın. Yeni yıla yeni evimizde gireceğiz" diyen Oğraş, kiracı olmanın çok zor olduğunu, şimdi sıcak evlerinde yeni yılı karşılayacaklarını dile getirdi. 

Depremzede 74 yaşındaki Mustafa Temizer de 2020 yılının iyi geçmediğini belirterek, hem deprem hem de salgının yaşandığını ifade etti.

Yeni yıla yeni umutlarla gireceklerini söyleyen Temizer, "Devletimizden Allah razı olsun bizleri ev sahibi yaptı. Şimdi çok şükür ailemizle evimizde oturuyoruz. Allah devletimizin eksikliğini vermesin. Deprem olduktan sonra hemen evlerimizi yapıp bizlere teslim ettiler. Yeni yılda evlerimizde huzurla oturmayı istiyoruz" dedi. 

Bülent Taykası da depremden sonra hızlı bir şekilde evlerinin inşa edildiğini belirterek, kısa sürede evlerine kavuştuklarını söyledi. 

"Devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Depremde herkes mağdur oldu. Şimdi Allah'a şükür her şey yolunda. İnşallah yeni yılda bu hastalık da biter" diyen Taykası, yeni yılda rahat ve huzurlu yaşam temenni etti. 

Elazığ Uluova'da binalar gevşek zemin üzerinde!

Elazığ'da dayanıksız yapılar elden geçirilmeli!


Geri Dön