28 / 03 / 2024

Elazığ'da depremzedelerin yeni evlere kira ödeyecek durumları yok!  

Elazığ'da depremzedelerin yeni evlere kira ödeyecek durumları yok!  

Elazığ'da yaşanan 6.8'lik deprem sonrasında çadırlarda kalan vatandaşlar, yeni yapılacak evlerde oturmak için kira ödeyecek durumları olmadığını söyledi...



Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra çadırlarda kalmaya başlayan Karşıyaka Mahallesi sakinleri kendilerine yeterince yardım gelemdiğini iddia etti. Sözcü gazetesinden Evren Demirdaş'ın haberine göre, yardım gelmediği için çadırlarda aç ve susuz kaldıklarını belirten depremzedeler "Depremde o kadar para toplandı bu paralar nereye gitti?" şeklinde konuştu.

Yeni yapılacak ve depremzedelere verilecek evler ile borçlanacaklarını belirten Gaffure Aşık, şunları aktardı:

“Burada kentsel dönüşüm yapacaklar ve bizlere bir bedel karşılığında ev verecekler benim kira ödeyecek durumum mu var? Kaldı ki burada yaşayanların hiçbirisinin kira ödeyecek durumu yok. Burada oturan insanların hepsi yoksul kesim, hepsi yazın çalışıp kışın yiyen insanlar. Elazığ’da zaten iş sorunu vardı bu depremden sonra komple işsizlik oluştu.

Yeni evlerin yapılacağı yerler bizlerin tapulu malları. Tapumuzun üzerine üç katlı beş katlı binalar dikecekler sonra benim malımın üzerinden beni borçlandırarak ev verecekler. O ev benim başıma da yıkılsa ben o enkazın dibinde de kalsam ben hiçbir şekilde vermiyorum. Elazığ doğunun kalesidir ama öksüzdür sahibi yoktur. Elazığ’a sahip çıksınlar artık şimdiye kadar Elazığ’a sahip çıkılmadı bu saatten sonra sahip çıkılsın.”

Belediye ve Valilikten yardım alamadıklarını söyleyen 55 yaşındaki Altun Erdemci, “Ben lojmanlarda oturuyordum evim yıkıldı hiçbir yerden tek bir yardım alamadım. Yeni yapılacak olan evlerde kiracı olarak girmek istemiyoruz çünkü kira ödeyecek durumumuz yok. Benim sadece bir yeşil kartım var engelli bir çocuğum var. Eşim eve üç kuruş para getirmek için sabahtan akşama kadar çöplerden plastik topluyor ben de merpen yıkıyorum. Yardım almak için her yere başvuru yaptık ama bir yardım alamadık. Bizlere öğrencilerden yardım geliyor. Ne belediyeden ne de valilikten herhangi bir yardım gelmiyor” diye konuştu.

Elazığ'da deprem çalışmları devam ediyor!

Elazığ'da hasar alıp yıkılan binaların en yenisi 45 yıllık! 

Elazığ'da konteyner kentler kuruluyor!

 


Geri Dön