19 / 04 / 2024

Elazığ'da kentsel dönüşüm çalıştayı yapıldı!

Elazığ'da kentsel dönüşüm çalıştayı yapıldı!

Elazığ Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi düzenlenen Kent Çalıştayı ile kamuoyuna açıklandı. Elazığ’da yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarında yol haritasını belirleyecek olan çalıştayın açılış konuşmasını Abdulkadir Kandemir yaptı.



Elazığ’da yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarında yol haritasını belirleyecek olan “Elazığ Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi” düzenlenen Kent Çalıştayı ile kamuoyuna açıklandı.Akgün Otelde gerçekleştirilen çalıştayın açılış programına Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir ve çok sayıda davetli katıldı.


Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir çalıştayın amacının Elazığ’da kentsel dönüşüm sürecinde yapılacaklar için bir yol haritasının ortaya konulması olduğunu kaydetti.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen ise “Elazığ Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi” ile Elazığ’da kentsel dönüşüm adına yapılacakların ve süreçlerin ortaya konulduğu bir yol haritası olduğuna değinerek, çalıştayda kentsel dönüşümle alakalı söz söyleyecek herkesi bir araya getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.Elazığ’ın deprem bölgesinde olması nedeniyle mutlaka planlı bir şehirleşme gerçekleştirmek zorunda olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da, şehirlerin yolları, kaldırımları ve binaları ile yaşayan birer varlık olduğunu, doğru planlamalarla şehirleri daha yaşanabilir hale getirmenin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.


“KENTSEL DÖNÜŞÜM UZUN SOLUKLU BİR İŞTİR”

Kentsel dönüşüm süreci ile alakalı çalışmalarda birçok alanda Elazığ’ın ilkleri yaşadığını ve pilot il seçildiğini kaydeden Vali Murat Zorluoğlu ise sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda benim de görev yaptığım dönem içerisinde hazırladığımız ve Kalkınma Bakanlığı’na sunduğumuz illerin kentsel dönüşümleri ile ilgili strateji belgelerinin hazırlanması projeleri vardı.  Bugün bu projenin hayata geçmiş olmasından ve Elazığ’ın bu projede pilot il olmasından büyük bir mutluluk duymaktayım. Afet riskleri altındaki bölgelerin dönüştürülmesi projesi bana göre cumhuriyet tarihimizin en önemli ve insanı merkeze alan projelerinden biridir. Geçmişinde birçok insanını depremlerde kaybetmiş, yeni depremlerin ve diğer tabii afetlerin gerçekleşme riskinin yüksek olduğu ülkemiz için, afet riski taşıyan binaların ve alanların fen ve sanat standartlarına uygun, daha sağlıklı, güvenli, kaliteli ve konforlu yaşama alanlarına dönüştürülmesi Türkiye için bir zorunluluktur. Kentsel dönüşüm uzun soluklu bir iştir. Bu mesele bugünden yarına sonuç alınabilecek bir konu değildir. Bu süreci yönetenler de sürece tabi olanlar da sabırlı olmak zorundalar. Elazığ’da Cumhuriyet Mahallesi ve Sürsürü Mahallesindeki çalışmalarda önemli mesafeler alınmıştır. Süreç içerisinde diğer mahallelerde de sonuçlar alınmaya başlanacaktır. Bu süreçlerin ilk adımı strateji belgesinin oluşturulmasıdır. Bu belgenin ortaya çıkmasında bütün tarafların görüşlerini ortaya koymaları ve düşüncelerini yansıtmaları gerekmektedir. Amacımız bundan sonraki bütün kentsel dönüşüm çalışmalarında Elazığ için bir yol haritası ortaya koymaktır, işte bugün tanıtımı yapılan strateji belgesi bunu sağlayacaktır”.


Çalıştayda daha sonra strateji belgesini hazırlayan Kentsel Yenileme Şirketi yöneticileri ve yetkilileri hazırladıkları strateji belgesini sundular.


Elazığ Haberkent


Geri Dön