26 / 04 / 2024

Elazığ'daki altyapı ve üstyapı projeleri yeni yatırımları artıracak!

 Elazığ'daki altyapı ve üstyapı projeleri yeni yatırımları artıracak!

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, bu yıl Elazığ'da yapılacak altyapı ve üstyapı projelerinin kentte yapılacak yeni yatırımların önünü açacağını belirtti. İşte Öztop'un açıklaması şöyle:



Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, bu yıl Elazığ'da yapılacak altyapı ve üstyapı projelerinin kentte yapılacak yeni yatırımların önünü açacağını belirtti. İşte Öztop'un açıklaması şöyle:



Elazığ, sahip olduğu zengin kültürü, ticari ve sanayi geçmişi, nitelikli beşeri ve sosyal sermayesi ile faaliyetlerimizi yürüttüğümüz bölgede önemli bir değer. Doğu Anadolu Bölgesi'nin sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından en gelişmiş illeri arasında yer alan il, ülkemizin son 50 yıllık kalkınma sürecinde Keban Barajı, yeraltı kaynaklarının işlenmesi için kurulan sanayi tesisleri, tarih boyunca Fırat nehrinden beslenerek medeniyetlere ev sahipliği yapan Harput ile ülkemizde her zaman öne çıkıyor. 

Elazığ'ın, sosyal ve ekonomik açıdan bir refah kent olmasına, yatırımların önündeki engelleri kaldırılıp, insanların yaşam kalitesi yüksek ve huzurlu bir şekilde hayatlarını sürdürecekleri ortamların oluşturulmasına yönelik çalışmalarımız devam edecek. İl özelinde bu yıl, önemli altyapı ve üstyapı yatırımları planlanmasının yapıldığı, projelendirildiği ve hayata geçirildiği bir dönem olacak. Söz konusu projeler kente yapılacak yeni yatırımların önünü açacak. 


2015 yılında Elazığ'ın kapsamına giren Cazibe Merkezleri Destekleme Programı'mn hazırlıklarını hızla yürütüyoruz. 


İlin, turizm alanında önemli bir potansiyeli bulunuyor ve bu potansiyeli markaya dönüştürmeye yönelik ildeki tüm paydaşlar çalışmalarını sürdürüyor. Kalkınma Bakanlığı'nın belirlediği cazibe merkezlerinden biri olan Elazığ, özelikle Harput ve çevresinin turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik projelerin hazırlık çalışmaları içinde. Kentte ilgili tüm kurumlar ile birlikte Elazığ Valiliği öncülüğünde, Elazığ Belediyesi, ticaret ve sanayi odası, sivil toplum örgütleri ile birlikte, bu programdan ile tahsis edilecek kaynağın şehir için etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için çaba göstereceğiz. 


Yenilikçi ürünler ve ihracata katkı sağlayacak projeler önceliğimiz Özel sektör alanında ilde, her zaman vurguladığımız gibi yenilikçi ürünler ve ihraçata katkı sağlayacak projeler Önceliklerimiz arasında yer alacak. Üretim kültüründe önemli yere sahip sektörlerde ekonomik ve katma değeri yüksek üretim kapasitesini geliştirmeye, yeni ve yenilikçi ürün imalatı için motivasyonu artırmaya yönelik programlar yürüteceğiz.

 

Ayrıca kentteki tanıtım ve markalaşma, araştırma ve yatırım fizibilitesi hazırlama faaliyetlerine Doğrudan Faaliyet Desteğimiz (DFD) ile kaynak sağlıyoruz. Desteklediğimiz firma ve projelere baktığımız zaman gerçekten Elazığ'da birçok sektörü olumlu etkileyecek yeni ürünlerin imalat çalışmalarını memnuniyetle gözlemliyoruz. Hızla gelişen inşaat sektörüne yönelik nitelikli makine ekipman ve yapı malzemesi üretimini içeren projeleri, hayvancılık tesislerine, Özelikle ilde hızla büyüyen kanatlı hayvancılık tesislerine makine ekipman tedariki yapacak bazı projeleri bu örnek gösterebiliriz. 


Elazığ, global pazar için üretim yapabilir Kadim kentleşme ve üretim altyapısı, insan kaynağı, tarihi, kültürel birikimleri ile bölgesinde öne çıkan Elazığ, bölgesinin en gelişmiş illeri arasında yer almasına karşın; kentin, yurt genelinde bugünkü konumunun ilerisinde bir yeri hak ettiğini düşünüyorum. Üniversitenin ve teknokentin son derece iyi bir konumda olduğunu, ilimizin ve bölgemizin alışageldiği şektörlerin dışında; bilişim, yazılım, enerji, biyoteknoloji gibi alanlarda da adımlar atılabileceğini düşünüyorum. Ayrıca yeni organize sanayi bölgesi ve küçük sanayi siteleri, lojistik merkez ve fuar alam gibi konularda ön fizibilite çalışmaları planlanıyor. Elazığ'm üreten ve pazarlayan, Ortadoğu ve Kafkas ülkeleri başta olmak üzere global pazara gıda, yapı malzemeleri, makine-ekipman ürünleri ve yüksek teknoloji ürün tedariki yapan bir kent haline gelebileceğine inanıyorum. Kentin, turizm ve kentsel cazibe merkezi olmaması için bir sebep göremiyorum. 


Dünya


Geri Dön