19 / 04 / 2024

Elbistan TOKİ konutları için karar bekleniyor!

Elbistan TOKİ konutları için karar bekleniyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'nün ( TOKİ ) Yoksul Grup Konut Projesi kapsamında Elbistan'a yapacağı 310 konutluk proje için karar bekleniyor.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'nün (TOKİ) Yoksul Grup Konut Projesi kapsamında Elbistan'a yapacağı 310 konutluk proje için karar bekleniyor.

Yapılan incelemelerin ve görüşmelerin ardından Yoksul Grup Konut Projesi kapsamında Elbistan'a bağlı Karaelbistan beldesine yapılmasına karar verilmiş ve konutların sayısı 310 olarak belirlenmişti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Fon Kurulu bu konudaki kararını 10 Temmuz 2013 tarihinde aldı. 2+1 ve 65 metrekare olarak inşa edilecek konutlar için şimdi olumlu karar bekleniyor. 

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, verilecek karar çerçevesinde harekete geçileceğini kaydetti. 

Mütevelli heyeti olarak olumlu karar kanaat bildirdiklerini anlatan Akkoyun, "Yapımı düşünülen ekonomik durumu iyi olmayanlara yönelik  TOKİ  konutları için Başbakanlık Toplu Konut idaresi ve Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'nün (TOKİ) Yoksul Grup Konut Projesi kapsamında Elbistan'a yapacağı 310 konutluk proje için karar bekleniyor. 

TOKİ Genel Müdürlüğü'nden vade ve 100 TL'den başla- satın alanlar ve TOKİ konut iki teknik eleman geldi. yan taksitlerle satışa sunula- kredisi kullananlar projeden Bölgede inceleme yaptı. cak. TOKİ konutlarından yararlanamayacak. (İHA) Mütevelli heyetimiz ile görüştü. Bizler kendilerine bu konuda olumlu bilgi verdik. 

Türkiye genelinde 3-4 ayrı yerden bu konuda talep geldiği ifade edildi. Bakanlık karar verecek. Verilecek kararı bekliyoruz. Ona göre hareket edilecek" dedi. 

Elbistan'da 310 dar gelirli aileyi kira öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi yapacak projenin zemin etüt çalışmaları bir süre önce tamamlanmıştı. 


Khramankent



Geri Dön