25 / 04 / 2024

Elbistan'daki metruk binalar yıkılıyor!

Elbistan'daki metruk binalar yıkılıyor!

Kahramanmaraş Elbistan Belediyesi’nin hemen yanında bulunan ve yaklaşık 50 yıl önce inşa edilen sonra hastane, okul ve sinema olarak kullanılan metruk binanın yıkımı gerçekleşti.



Kahramanmaraş Elbistan Belediyesi’nin, ilçede bulunan metruk binaların yıkılması ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Elbistan Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar sonucunda belediye binası yanında bulunan metruk binanın yıkımını tamamladı.

Elbistan'ın Sesi'nde yer alan habere göre; bulundukları bölgede bulunan görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ilçe merkezinde bulunan birçok metruk binanın yıkımını gerçekleştiren Elbistan Belediyesi ekipleri, yaklaşık yarım asır önce inşa edilen belediye hizmet binası yanında bulunan metruk yapı için çalışmalara başlandı. 1960’lı yıllarda inşa edildiği ortaya çıkan binada, ticaret lisesi öğrencileri eğitim aldı. SSK polikliniği olarak da kullanılan bina daha sonra düğün salonuna döndü. Uzun zamandır büyük bölümü boş duran binanın giriş katında birkaç tane çayevini hizmete açtı.

Elbistan Belediyesi’ne bağlı ekipler, çevre güvenliği aldıktan sonra yıkıma başladı. İş makinesi ile binanın
duvarları yıkıldı.

Konu ile ilgili Elbistan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Yaklaşık 50 yıl önce belediye binamız yanında inşa edilen metruk bina, Belediyemiz ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün talebi üzerine, 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kanunu kapsamında riskli yapı tespit çalışmaları yapılmıştı. Yapıdan karat numuneleri alınmış ve sonuçlar raporlandırılmıştı. Zemin etüt raporlarının tamamlanmasıyla birlikte yasal süreçler çerçevesinde yıkım işlemlerine başlanmıştır. Yıkım çalışması sonrası hak sahibi olan hiçbir vatandaşımız mağdur edilmemiştir. Ayrıca metruk binanın kaldırılması ile geniş bir alan daha ortaya çıkmış ve görüntü kirliliği ortadan kaldırılmıştır.” 


Geri Dön