19 / 04 / 2024

Elektrik bağlantı başvurusu nasıl yapılır?

Elektrik bağlantı başvurusu nasıl yapılır?

Yeni bir tesis veya kullanım yeri için elektrik dağıtım sistemine bağlanmak suretiyle elektrik enerjisi temin etmek isteyenler ne yapmalı? Elektrik bağlantı başvurusu nasıl yapılır?



Elektrik bağlantı başvurusu nasıl yapılır?

Yeni bir tesis veya kullanım yeri için elektrik dağıtım sistemine bağlanmak suretiyle elektrik enerjisi temin etmek isteyen gerçek veya tüzel kişi, dilekçe ile ilgili şirkete doğrudan başvurur.


Başvuruda bulunan mülk sahibi ve/veya sahipleri veya vekili, mülk kiraya verilmiş ise yazılı beyan etmesi kaydıyla kiracının bazı belgeleri temin etmeleri gerekiyor. Elektrik bağlantı başvurusu için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor.


a) Tapu kaydı, Belediye ve Yapı Denetim Kuruluşu onaylı elektrik projesi,


b) İmar alanı içerisinde bulunanlar, 3194 sayılı İmar Kanununun 30, 31 inci maddelerine göre yapı kullanma izni,


c) Mezralarda, köy yerleşik alanları ve civarında bulunanlar, 3194 sayılı İmar Kanununun 27, 30 uncu maddelerine göre yapı kullanma izni,


d) İmar ve köy yerleşim alanları dışında bulunanlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'nden verilecek yapı kullanma iznine ilişkin belge,


e) Ruhsat gerektirmeyen kullanım yerleri için, mevzuat kapsamında ilgili mercilerden alınacak izin belgesi,


f) İlgili mevzuatın gerektirmesi halinde istenecek diğer belgeler.


Kullanım amacıyla sınırlı bir süre için, dağıtım sistemine geçici bağlantı yaparak elektrik enerjisi temin etmek isteyen gerçek veya tüzel kişi, elektrik projesini ve kullanım amacının gerektirdiği izin belgesini ibraz etmek kaydıyla başvuruda bulunur.


Elektrik faturasında neler ödüyoruz?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön