26 / 04 / 2024

Elektrik faturalarına Temmuz ayında zam gelecek mi? Temmuz ayında elektriğe zam yapılacak mı?

Elektrik faturalarına Temmuz ayında zam gelecek mi? Temmuz ayında elektriğe zam yapılacak mı?

Temmuz ayında elektrik fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte EPDK’dan gelen detaylar!



TEMMUZ AYINDA ELEKTRİK FATURALARINA ZAM YAPILACAK MI?

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bu ayın başında son aldığı kararla Son Kaynak Tedarik Tarifesi’nin kapsamını genişleterek mesken abone grubu hariç yıllık 1 milyon kilovatsaat elektrik tüketimine düşmüştü. Bu açıklamanın tüketiciler için anlamı şuydu; aylık 80 bin TL ve üzerinde elektrik tüketenler, elektrik fiyatları artık tarife ile değil, elektrik spot piyasa fiyatları üzerinden belirleneceğiydi. Bu da ilk aşamada 1 Temmuz’dan itibaren bu grupta kalan tüketicilerin elektrik fiyatlarının yüzde 86’ya kadar zamlanması bekleniyordu.

Elektrik fiyatlarında gün öncesi piyasası ve dengeleme güç piyasasında tavan fiyatı 1 Temmuz tarihinden itibaren 3.750 TL’ye çıktı. Sabah saatlerinde gelen bu haberden sonra konutlarda tüketilen elektriğe zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Bu konuya dair Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bir açıklamada bulundu. Yapılan kurul toplantısının neticesinde elektrik fiyatları için tarife yenileme dönemi olarak bilinen Temmuz ayında herhangi bir zammın yapılmayacağı belirtildi.

ELEKTRİK FATURALARINA ZAM GELEBİLİR Mİ?

EPDK’nın düzenlemesi 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesi ile artık aylık 80 bin TL ve üzerinde elektrik faturası ödeyen tüketicilerin elektrik fiyatı, spot piyasa fiyatlarına, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması için ödenen tutar ve onun üzerine yüzde 9,38’i oranında katsayı eklenerek oluşturulacağı bu ayın başında bildirilmişti. Temmuz ayına az bir zaman kala ve bu sabah gelen haber sonrası vatandaşlar, elektrik faturalarına zammın gelip gelmeyeceğini sorgulamaya başlamıştı. Merak edilen sorunun yanıtı son dakika olarak EPDK’dan geldi.

30 Haziran 2022 asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret bugün açıklandı mı?

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 30 Haziran Perşembe 22 ayar bilezik kaç TL?

Altın bugün ne kadar? 30 Haziran gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön