28 / 03 / 2024

Elektrik ve dogalgaz faturalarını düşürecek büyük hamle! Faturalar düşecek! Çalışmalar resmen başladı

Elektrik ve dogalgaz faturalarını düşürecek büyük hamle! Faturalar düşecek! Çalışmalar resmen başladı

Elektrik ve doğalgaz faturaları için EPDK'dan kritik karar. EPDK fatura fiyatlarını düşürmek için harekete geçti. Peki EPDK hangi projesini devreye koyacak? Elektrik ve doğal gaz faturaları nasıl düşecek? İşte detaylar...



Elektrik ve doğal gaz faturaları için EPDK'dan kritik müdehale geliyor. Faturaların yerli yazılımla düşürülmesi için ilk adım atılacak. Yazılımın büyük bölümünün yurt dışından olduğu kaydedilirken, ilk alım için 160 milyon dolar, her yıl lisans ücreti içinde 35 milyon dolar ödendiği tespiti yapıldı. Atılan adım sayesinde faturalar üzerindeki önemli bir maliyetin ortadan kaldırılacağı belirtiliyor.

 Elektrik ve dogalgaz faturalarını düşürecek büyük hamle! Faturalar düşecek! Çalışmalar resmen başladı

2020 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararı ile dağıtım şirketlerinin kullandığı yazılım ve altyapıların incelenerek yerli yazılımların kullanılacağı alanların belirlenmesi, yabancı kaynaklı yazılımlara ödenen senelik bakım bedellerinin düşürülmesine yönelik detaylı araştırma yapılması amacıyla başlatılan ‘Yerli Enerji Yerli Teknoloji’ Ar-Ge projesi bu ay tamamlanıyor.

Proje kapsamında 2020'nin Aralık ayında ELDER ve 21 elektrik dağıtım şirketi, 2021 senesinin Ocak ayında ise GAZBİR-GAZMER ve 11 doğal gaz dağıtım şirketi ile sözleşme yapılmıştı. Peki, elektrik ve doğal gaz faturaları için hangi adım atılacak? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön