25 / 04 / 2024

Elektrikli otomobile ilgi beklentileri bile aştı! Milyonlarca adet!...

Elektrikli otomobile ilgi beklentileri bile aştı! Milyonlarca adet!...

Küresel bir sorun haline gelen akaryakıt fiyatlarına hemen çözüm olamasa da elektrikli otomobiller geleceğe dönük umut vadediyor. Henüz geçmişi yeni olmasına rağmen elektrikli araçların geçen yılda gerçekleşen satış miktarı, beklentilerin ötesine çıktı.



Elektrikli otomobil ve motosiklet pazarı ivmesini artırarak büyümeye devam ediyor.  Henüz piyasadaki varlığı çok uzun yıllara dayanmasa da elektrikli araçlara tüketicinin talebi ise tahminlerin üzerinde gerçekleşiyor.

Türkiye’de elektrikli otomobil pazar payı yüzde 168 oranında büyüme gösterirken, küresel pazar ortalaması ise yüzde 68 oranlarına kadar geldi.  Türkiye’de sektörün büyüme oranı yüksek gerçekleşirken, adet bazında ise rakamlar hala düşük seviyelerde seyrediyor.

KAÇ ELEKTRİKLİ OTO SATILDI?

Peki 2022 yılı boyunca dünyada kaç tane elektrikli otomobil satışı gerçekleşti?

Elektrikli otomobile ilgi beklentileri bile aştı! Milyonlarca adet!...

Wall Street Journal’da yer alan haberde, 2022 yılında 7,8 milyon adede ulaşan ilektrikli otomobil satışı yapıldığı belirtildi. Bu rakam küresel pazarın yüzde 10’u oranında bir miktara denk gelirken, bu dünyada satılan her 10 otomobilden 1’i elektrikli otomobil olduğu anlamını taşıyor.

Tesla’nın ilk yıldızının parladığı dönemle kıyaslandığında bu oran, o döneme göre oranların kat be kat yükseldiği anlamını taşıyor. Bu nedenle otomotiv şirketlerinin 2030-2035 yılına kadar tamamlamayı planladığı elektrikli dönüşümü, tüketiciden gelen yoğun ilgi nedeniyle birkaç  yıl öne çekilebileceği yorumları yapılıyor.


Geri Dön