24 / 04 / 2024

Elektrikli otomobile ilgi beklentileri bile aştı! Milyonlarca adet!...

Elektrikli otomobile ilgi beklentileri bile aştı! Milyonlarca adet!...

Küresel bir sorun haline gelen akaryakıt fiyatlarına hemen çözüm olamasa da elektrikli otomobiller geleceğe dönük umut vadediyor. Henüz geçmişi yeni olmasına rağmen elektrikli araçların geçen yılda gerçekleşen satış miktarı, beklentilerin ötesine çıktı.



AVRUPA VE ASYA PAZARI ATAKTA

Elektrikli otomobil satış miktarının artmasının nedenlerinin başında, Avrupa ve Asya pazarlarındaki ilginin artışı ve araç miktarında yaşanan artış öne çıkıyor. 

Pek çok insanın adını daha önce hiç duymamış olduğu BYD Auto, 2022 yılının ikinci çeyreği sonrasında Tesla’yı geride bıraktı. Şirket, dünyanın en çok elektrikli otomobil satan şirketi listesinde ilk sıraya yükseldi.

 Elektrikli otomobile ilgi beklentileri bile aştı! Milyonlarca adet!...

Yapılan önemli bir miktarı da Çin ve Asya’nın ağırlıkta bulunduğu pazarlarda gerçekleştirildi. Elektrikli otomobile Avrupa coğrafyasından ilgi ise giderek büyüyor. Yunanistan gibi bu konuda altyapı dönüşümü açısından geride bulunan ülkeler için elektrikli otomobillerin pazar payı henüz yüzde 2.35 düzeyinde bulunuyor. Buna karşın Fransa’da bu oran yüzde 12, İngiltere’de oran yüzde 13.37, Hollanda’da oran yüzde 19.26 ve Norveç’te yüzde 79 seviyelerini buluyor.

 

Beklenen haber geldi! İlköğretim ve ortaöğretim bursları yattı mı? Kaç lira ödenecek?

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

Ak Parti’den son dakika açıklaması geldi! Staj süresi EYT’ye sayılacak mı?

Memur ve emeklinin maaş farkı kaç TL yatacak?

Piyasada sıfır araçtan sonra kriz ikinci el satışlara da sıçradı!

Maaşa zam tüketicide güveni yükseltti!


Geri Dön