20 / 04 / 2024

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

Devlete olan borçları kapsayan ve ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketi’ olarak duyurulan paketin kapsamında neler olacağı, geçmişte borcu olan pek çok vatandaş tarafından merak ediliyor.  Araç sahibi olanlar ise her yıl  ocak ayında ilk taksit ödemesi yapılan  Motorlu Taşıtlar Vergis



Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma paketine yönelik yapılan çalışmalarda sona gelinirken, devlete borcu olan milyonlarca vatandaş da paketin kapsamının netliğe kavuşmasını nefesini tutmuş bekliyor.  Çeşitli vergi borçlarının da pakete dahil edileceği haberleri gelirken, Ocak ayında gündemde olan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) eski yıllara ait borçlarının da yapılandırma kapsamında olup olmayacağı konusunda ise soru işaretleri varlığını koruyor.

MTV’de eski borçların silinip silinmeyeceği, borç yapılandırma paketinin duyurulmasıyla birlikte pek çok araç sahibi tarafından merak edilmeye başlandı. Borç yapılandırma konusunda ayrıntılar, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin açıklamalarının ardından netliğe kavuştu.  

MTV borçları da siliniyor mu? Yapılandırma nasıl olacak?

Yaptığı açıklamada, borç yapılandırmaları için 36 ay olan taksitte üst sınırın 48 aya yükseltileceğini bildiren Bakan Nebati,  vergi ve prim borçları başta yer almak üzere, çok sayıda kurum ve kuruluşa ödemesi yapılmamış borçların silineceğini kaydetti.

 Peki silinecek borçlar arasında MTV de yer alacak mı?


Geri Dön