26 / 04 / 2024

Elektronik gayrimenkul borsası geliyor!

Elektronik gayrimenkul borsası geliyor!

Türkiye Merkezli Dünyanın En Büyük Gayrimenkul Kıymetler Borsası’nın kurulmasına öncülük eden GABORAS A.Ş.'nin 17. MÜSİAD EXPO Fuarı Projeler Vadisi kapsamında tanıtımı yapıldı. 



Tapu işlemlerinde yeni dönemle sektörün borsalaşmasıyla birlikte vatandaşlar sahip oldukları gayrimenkullere ilişkin tüm bilgilere elektronik ortamda tek tuşla, en hızlı ve en güvenilir şekilde erişebilecek. 

Gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir başarı

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 17. MÜSİAD EXPO Fuarı’nın gözde projelerinden GABORAS hakkında bilgi verdi. Kaan, Türkiye ekonomisinin taşıyıcı sektörlerinden biri olan ve 2023 yılı hedeflerine ulaşılması noktasında hayati önem teşkil eden gayrimenkul sektörünün sürdürülebilir başarı elde etmesinin, ülkemiz için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

Elektronik gayrimenkul borsası geliyor!

Dünyanın En Büyük Gayrimenkul Kıymetler Borsası için çalışmalar başladı

MÜSİAD Başkanı Kaan,  “Gayrimenkul Kıymetleri Borsası AŞ. (GABORAS), gayrimenkul sektöründeki büyümenin devam etmesi ve verilerin şeffaf, güvenilir, elektronik ve hızlı tek bir ortak platformda toparlanması anlamını taşıyor. GABORAS projesi kapsamında, bugün için gelinen aşamada İslam İş Birliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) üyesi 57 ülke ile MÜSİAD’ın faaliyette olduğu 74 ülkede, Türkiye merkezli Dünyanın En Büyük Gayrimenkul Kıymetler Borsası kurulması için çalışmalar başlatıldı” ifadelerini kullandı.

Yatırımda güven ortamı

Yeni dönemde, yeni yapılanmayı Gayrimenkul Sermayesinin Geri Kazanım Projesi olarak yorumlayan GABORAS Genel Müdürü İshak Kurtuluş Altun ise  “Yabancı yatırımcı için güven ortamı oluşturacak, yerli sermayeyi küresel oyuncu yapacağız” açıklamasında bulundu.
 

6 soruda Gayrimenkul Kıymetler Borsası!

Gayrimenkul işlemleri elektronik ortama taşındı!


Geri Dön