26 / 04 / 2024

Elmadağ'a dönüşüm kapsamında Tanıtım kontrollük binası yapılıyor!

Elmadağ'a dönüşüm kapsamında Tanıtım kontrollük binası yapılıyor!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Elmadağ Belediye Başkanlığınca yürütülmekte olan Elmadağ Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projesi kapsamında “Tanıtım kontrollük ve pazarlama binası” yapımına başlanıldı.



T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Elmadağ Belediye Başkanlığınca yürütülmekte olan Elmadağ Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projesi kapsamında “Tanıtım kontrollük ve pazarlama binası” yapımına başlanıldı.


Elmadağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2.605 m² alan üzerinde yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Hizmet Binası, yaklaşık 2.642 m² kapalı alana sahiptir.Yapıda 3 adet ofis,4adet çok amaçlı salon bulunmaktadır. Yüklenici firma ile 09.09.2015 tarihinde sözleşmesi yapılmış ve Ağustos 2016 tarihinde yapının tamamlanması planlanmakta olduğu belirtildi.


Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgiler de veren Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin ;”71,5 hektarlık alanda gerçekleşecek olan Kentsel Gelişim ve Dönüşüm projemizin Toplam proje alanında 5 adet Dini Tesis, 2 adet Eğitim Tesisi, 2 adet Sosyal- Kültürel Tesis, 2 adet Aile Sağlık Merkezi, 1 adet Belediye Hizmet Alanı ve 1 adet Spor Tesisi yapılacaktır. Yapılacak olan konutların 1.250 adedinin hak sahiplerine borçlu veya borçsuz olarak verileceği planlanmıştır. Artan konutların proje fizibilitesi içerisinde dışa satışlarda kullanılacaktır. Proje alanında özelikle topoğrafik yapı göz önüne alınarak 3 ile 8 kat arasında konutları barındıran 5 konut tipi çalışılmıştır. Üretilecek konutlar 2+1, 3+1, 4+1 olacak şekilde 78 metrekareden 149 metrekareye kadar çeşitlilik göstermektedir.”dedi.


Başkan Şahin; “Birinci Etap 596 konutun uygumla projeleri ve tüm ihale hazırlıkları tamamlanmış olup,Bakanlıkta inceleme aşamasındadır. Proje çerçevesinde yerinde dönüşüm ilkesine dayanarak mevcut konutlarında ikamet ederken yeni evlerine kavuşabilecektir. Proje alanında kullanılacak konut mimarileri Elmadağ İlçesine özgü olarak tasarlanmış olup, Hizmetlere ulaşa bilirlik ve Sosyal birlikteliğin sağlanması amaçlanmıştır. “dedi.


“HAYALLERİ DEĞİL İCRAATLARI ANLATMAYI NASİP ETTİĞİ İÇİN ALLAH’A ŞÜKREDİYORUZ”


Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin; “Değerli kardeşlerim büyük gayretlerle yaptığımız çalışmaların hayata geçirildiğini sizlerle paylaşarak bu mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Biz yaptığımız hiçbir işte şov yapmayı değil faydalı olmayı hedeflemekteyiz.


Belediye Başkanlığı yaptığım yıllar boyunca hedeflerimizi hayallerde değil icraatlar la anlatmayı nasip ettiği için Allah’a şükrediyoruz.


Hizmetlerimizi yerine getirmemizde bizlere destek olan Hükümetimize ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.


Ankara 24 Saat


Geri Dön