24 / 04 / 2024

Elon Musk, SpaceX'in bulunduğu köyü büyütüp adını 'Starbase' yapmak istiyor!

Elon Musk, SpaceX'in bulunduğu köyü büyütüp adını 'Starbase' yapmak istiyor!

Elon Musk, SpaceX'in 'Starship' roketlerini geliştirdiği Teksas'taki Boca Chica Village'ın ismini 'Starbase' olarak değiştirilmesini önerdi. Elon Musk ayrıca, 'Starbase'in mevcut bölgeden çok daha büyük bir alanı kapsayacağını belirtti.



Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, şirketin 2014'ten bu yana 'Starship' roketlerini geliştirdiği ve denemelerini yaptığı Teksas Boca Chica'da 'Starbase' isimli yeni bir şehir kurmak istediğini duyurdu.

Sputniknews'te yer alan habere göre, twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Musk, "Teksas'ta Starbase şehrini oluşturması, oradan Mars'a, ve dolayısıyla yıldızlara" ifadelerine yer verdi.

Elon Musk, SpaceX in bulunduğu köyü büyütüp adını Starbase yapmak istiyor!

​Cameron County hakimi Eddie Trevine Jr. da, konuyla ilgili Insider'a yaptığı açıklamada şirket tarafından 'Starbase' şehri için resmen başvuru yapıldığını belirtti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Elon Musk'ın Boca Chica Köyü'nü 'Starbase Şehri'ne dahil etme talebiyle ilgili olarak SpaceX tarafından resmen temasa geçildi ve bugün erken saatlerde Cameron İlçe Komiserleri Mahkemesi, SpaceX'in çabalarından haberdar edildi. SpaceX ve Elon Musk, bu yolu takip etmek istiyorsa, tüm eyalet yasalarına uymalıdırlar. Cameron County, yürürlükteki yasalara uygun olarak uygun dilekçeleri işleme alacaktır."

Diğer bir yandan SpaceX, bugüne kadarki 'en yüksek itici gücüne sahip fırlatma sistemi' için çalışmalarını sürdürüyor. 'Super Heavy' isimli sistem, bugüne kadar inşa edilmiş en güçlü itici roket olacak ve yaklaşık olarak 70 metre yüksekliğe (Starship ile birlikte 120 m.) ve sıvı oksijen ile metan yakıtla doldurulduğunda ise 3500 ton ağırlığa sahip olacak. 

Elon Musk'ın 'Starbase' şehri haline getirmek istediği Boca Chica, elektriği olmasına karşın halka açık bir su sistemine sahip değil.

Ocak ayında Insider ile paylaşılan sızdırılmış bir belgeye göre ise, SpaceX'in Boca Chica tesislerinde 'en fazla beş doğal gaz kuyusu ve gazla çalışan elektrik santralleri kurmayı planladığı' ortaya çıkmıştı.

 

Elon Musk'tan 'Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurma' hedefi!


Geri Dön