19 / 04 / 2024

Elon Musk'ın serveti 2021'de 9.1 milyar dolar eridi!

Elon Musk'ın serveti 2021'de 9.1 milyar dolar eridi!

Dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk, son zamanlarda kripto para piyasalarına ilişkin yaptığı açıklamalarla dikkatleri çekmişti. Elon Musk, dünyanın en zengin 2'nci kişisi unvanını kaybetti.



Dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk, son zamanlarda kripto para piyasalarına ilişkin yaptığı açıklamalarla dikkatleri çekmişti.

Sözcü'de yer alan habere göre; Bitcoin ve Dogecoin’inden sürekli olarak bahseden Elon Musk, dünyanın en zengin ikinci kişişi unvanını yitirdi. 

Kripto para birimi Bitcoin'e ilişkin Twitter’da paylaştığı mesajlarla para biriminin değerinin gerilemesine neden olan Musk’ın servetinin Ocak 2021'de zirveyi ulaştığına dikkat çeken Bloomberg, Musk’ın servetinin o günden beri yaklaşık yüzde 24 oranında azaldığını belirtti. 

Dünyanın en büyük lüks tüketim markası LVMH’nin Başkanı Bernard Arnault’ın servetinin Musk’ın servetini geçtiği ifade edilirken, Tesla’nın hisselerinin yüzde 2.2 gerilemesinin Musk'ın servetindeki düşüşü etkilediği kaydedildi.

Elon Musk ın serveti 2021 de 9.1 milyar dolar eridi!

OCAK AYINDA TAVAN YAPMIŞTI

Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde Mart'ta rekor seviyelerde olan Musk’ın servetinin Ocak 2021'den beri düşüş sergilediğine dikkat çekilirken şu anki serveti yaklaşık 160.6 milyar dolar olarak açıklandı.

Geçen hafta müşterilerinin Tesla’dan araç alırken Bitcoin kullanmalarını durduklarını duyuran ve Bitcoin’in doğaya zarar verdiğine vurgu yaparak bu para biriminin değerinin gerilemesine neden olan 49 yaşındaki Musk, Ocak 2021'de Tesla hisselerinin yüzde 750’lere ulaşan oranlarda artmasıyla dünyanın en zengin ismi haline gelmişti. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Musk’ın serveti 2021'de 9.1 milyar dolar düştü. 

Elon Musk Bitcoin'lerini satacak mı?

Bitcoin yüzde 20 değer kaybetti!


Geri Dön