25 / 04 / 2024

Emekli adayları dikkat! Prim ödeme miktarları güncellendi

Emekli adayları dikkat! Prim ödeme miktarları güncellendi

Çalışma hayatında yer alan her çalışan emekli olmanın hayalini kurmakta. Bu kapsamda emekli olmak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren detaylar netleşti. SSK, Bağ-Kur ve esnaf olan herkesi kapsamakta. Emeklilik prim ödemeleri ile değişiklik duyuruldu.



Temmuz ayında asgari ücrette yaşanan değişiklik sonrasında prim ödeme tutarları da güncellendi. Emeklilik için prim ödeyenleri yakından ilgilendiren detaylar netleşti. Kendi işini yapanlar, evde çalışanlar, kısmi çalışanlar, borçlanma yapmak isteyenlerin ödeyecekleri tutarlar yılın ikinci yarısında ne kadar olacağı netleşti. Hal böyle olunca, "kim, ne kadar prim ödemesi yapacak?" sorusuna yanıt arıyor.

Emeklilik için yasalar yıl, yaş ve prim olmak üzere 3 şart koymakta. Primi birisine ait işyerinde çalışarak, kendi işyerinizi açarak, bir şirkete ortak olarak, isteğe bağlı sigorta sistemiyle veya borçlanarak kazanılabilyor.

Asgari ücretle birlikte primler güncelledi. Kendi işini yapanlar, evde çalışanlar, kısmi çalışanlar, borçlanma yapmak isteyenlerin ödeyecekleri tutarlar yılın ikinci yarısında şöyle:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön