23 / 04 / 2024

Emekli maaşı için flaş ayrıntı! Ocak zammından kimler yararlanacak?

Emekli maaşı için flaş ayrıntı! Ocak zammından kimler yararlanacak?

Enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte memur ve emeklilerin yeni zamlı maaşları da netleşmiş oldu. Ocak ayı itibariyle en düşük emekli maaşı 2.500 lira oldu...



4)SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerinin zammı ne olacak?

SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri de senede iki kez zam alıyor. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre maaşlarını zamlı olarak alıyorlar. TÜİK, 2021'in son 6 aylık enflasyon rakamını yüzde 25.47 olarak açıkladı. Buna göre emekliler de yeni yılda maaşlarını yüzde 25.47 zamlı alacak.

5)Emeklilere yönelik başka ne düzenleme yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısında sonra yaptığı açıklama ile en düşük emekli maaşı 2.500 liraya yükseltiliyor.

Emekli maaşı için flaş ayrıntı! Ocak zammından kimler yararlanacak?

6)2.500 liralık emekli aylığından kimler yararlanacak?

En düşük emekli maaşının 2.500 liraya çıkarılması SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerini ilgilendiriyor. Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenlemelerle en düşük emekli maaşı 1500 liraya çıkarıldı. Şimdi yapılacak bir düzenleme ile bu rakam 2 bin 500 liraya çıkacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön