16 / 04 / 2024

Emekli maaşlarında ek zamlar arttı! İşte kritik tarih!

Emekli maaşlarında ek zamlar arttı! İşte kritik tarih!

Milyonlarca emeklinin yüzde 25 zamlı maaşını hafta başından itibaren ödenecek. Vatandaşlar da merakla "2022 emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye ne kadar zam yapıldı? En düşük emekli maaşı ne kadar?" sorularının yanıtını arıyor...



Emekli aylıkları, 2021 tüketici enflasyonu ile büyüme oranının yüzde 30'u üzerinden hesaplanıyor. Buna göre ortalama aylık prim matrahı hesaplanıyor ve aylık belirleniyor. Hesaplanan bu aylığa da 2022 Ocak zam oranı ilave ediliyor. Emeklilik dilekçesi verenin aylığına Ocak'taki emekli zam oranı da yansıtılacak.

Emekli maaşlarında ek zamlar arttı! İşte kritik tarih!

EŞTEN, BABADAN AYLIK ALANLAR

Eşinden dolayı maaş alan SSK ve Bağ-Kur'lulara yüzde 25,5, Emekli Sandığı'ndakilere yüzde 30,95 zam uygulanacak. Alt sınır aylığındaki 2 bin 500 TL sınırı ise dosya bazında belirlenecek. Ölen sigortalıdan dolayı dul veya yetim aylığı alanlar, bu uygulamadan hisseleri oranında yararlanabilecek. Örneğin, yüzde 50 hissesi olan dul eşin ölüm aylığı bin 250 TL'den, yüzde 75 hissesi olan dul eşin ölüm aylığı da bin 875 TL'den düşük verilemeyecek.

Emeklilik ile ilgili kritik karar! SSK, Bağkur, Emekli Sandığı hepsini ilgilendiriyor! Resmen değişti!

Ek zam ve maaş zam farkları ile ilgili flaş açıklama!

Milyonlarca emekliye maaş zammı müjdesi!

2022 sonunda dolar beklentisi 16,13 TL!

Altın fiyatları tırmanışa geçti!

Bitcoin 2022'de rekora ulaşacak!

Enflasyona karşı konuta talep artıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön