25 / 04 / 2024

Emekli maaşlarında ek zamlar arttı! İşte kritik tarih!

Emekli maaşlarında ek zamlar arttı! İşte kritik tarih!

Milyonlarca emeklinin yüzde 25 zamlı maaşını hafta başından itibaren ödenecek. Vatandaşlar da merakla "2022 emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye ne kadar zam yapıldı? En düşük emekli maaşı ne kadar?" sorularının yanıtını arıyor...



Milyonlarca memur, SSK, Bağ-Kur emeklisinin aylığıyla beraber ek ödemesine de zam yapıldı. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; zam ve ek iyileştirmeler bu ay aylıklarla ödenecek. Emeklilere hafta başından itibaren yüzde 25,5 zamlı aylıkları ödenecek. En düşük emekli aylığı da 2 bin 500 TL olarak hesaplara yatacak.

Mevcut aylığı 4 bin 16 TL olan emeklinin Ocak ayında zamlı aylığı 5 bin 259 TL, 210 TL'lik ek ödeme ile beraber eline geçecek toplam aylık 5 bin 470 TL'ye yükselecek. Emekli aylığı 4 bin 321 TL olan 172 TL, 4 bin 748 TL olan 189 TL, 5 bin 583 TL olan 223 TL, 6 bin 155 TL olan 246 TL ek ödeme alabilecek.

Emekli maaşlarında ek zamlar arttı! İşte kritik tarih!

OCAK'TA DİLEKÇE VEREN DE YARARLANACAK

SSK emekli maaşları 17-26 Ocak, memur emekli maaşları 15 Ocak ve Bağ-Kur emekli maaşları ise 25-28 Ocak tarihlerinde verilecek. Memur emeklileri yüzde 2,5'luk farkı ise yasal düzenlemenin gelecek hafta Meclis'ten geçecek olması sebebiylle gelecek ay alacak. Ocak ayının ilk haftası emeklilik dilekçesini veren de uygulanan zamlardan faydalanabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön