29 / 03 / 2024

Emekli maaşlarında elleri ayakları titretecek zam oranı az önce yazıldı! Emekli olan olacak bu haber size

Emekli maaşlarında elleri ayakları titretecek zam oranı az önce yazıldı! Emekli olan olacak bu haber size

Emekli maşlarına yeni yılda ne kadar zam yapılacağına ilişkin tartışmalar şimdiden başladı. Emekli maaşlarına yönelik zamla ilgili ortaya atılan son iddia ise emeklileri bir hayli heyecanlandırdı. İşte o iddiaya ilişkin tüm detaylar...



EMEKLİ MAAŞLARINA SON OLARAK NE ZAMAN ZAM YAPILDI

Temmuzdan geçerli olmak üzere memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 7 artış öngörülmüştü. Gerçekleşen bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 34,69 artışla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde bu aydan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 41,69 artış yapıldı.

Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 42,35 artış sağlandı. Açıklanan enflasyon oranının ardından en düşük memur emekli aylığı 4 bin 289 liradan 6 bin 78 liraya yükseldi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön