26 / 04 / 2024

Emekli ve memurun Temmuz maaş zammı netleşti! Hesap kitap yapıldı! En düşük maaş 9.303 TL olacak!

Emekli ve memurun Temmuz maaş zammı netleşti! Hesap kitap yapıldı! En düşük maaş 9.303 TL olacak!

Milyonlarca emeklinin beklediği Temmuz zammında sona yaklaşılıyor. Memur ve emeklinin Temmuz zamlarıyla ilgili hesaplar yapıldı. Peki kim, kaç lira maaş alacak? En düşük maaş kaç lira olacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları...



4 AYLIK ORAN BELLİ OLDU 

Nisan ayı enflasyonunun açıklanmasıyla beraber,  4 aylık enflasyon da ortaya çıktı.  aylık enflasyonun belirlenmesi için Mayıs ve Haziran enflasyon verileri bekleniyor. Nisan enflasyonunun açıklanmasıyla beraber 4 aylık enflasyon arını yüzde 31,71 olarak belirlendi. Aralık'ta 686,95 olan TÜFE endeksi Nisan ayıyla beraber 904,79'a yükseldi. Bu değişimle 4 aylık enflasyon oranı yüzde 31,71 oldu. 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak ve Temmuz aylarında yapılan maaş yükselişleri bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar gerçekleşiyor. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz'da Aralık ile Haziran arasında ortaya çıkan  6 aylık enflasyon kadar zam alacak. Nisan ayı enflasyonunun açıklanmasıyla beraber  SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 4 aylık enflasyon yükseliş oranı da yüzde 31,71 oldu. Şimdi 2 aylık (Mayıs ve Haziran) enflasyon da buna ilave edilecek. Bundan sonraki aylarda oranlar sıfır da çıksa 31,71 oranı kesinleşti. Mayıs ve Haziran'da ortaya çıkacak enflasyon bu rakama ilave edilerek Temmuz'da Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon yükselişi şeklinde verilecek ve maaşlarına yansıtılacak.

Emekli ve memurun Temmuz maaş zammı netleşti! Hesap kitap yapıldı! En düşük maaş 9.303 TL olacak! 

Nisan enflasyonunun belli olmasından sonra memur ve memur emeklilerine de fark verilmesi kesinleşti.  Memur ve memur emeklileri de SSK ve Bağ-Kur emeklileri gibi senede 2 defa zamlı maaş alıyor. Ocak ve Temmuz aylarında alınan bu zamlar toplu sözleşmeyle hesaplanıyor. 

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zam oranını aşan enflasyon kadar da fark alıyor. Nisan enflasyonuna göre 4 aylık veriler de belli oldu. Memur ve memur emeklileri Ocak'ta 2.5 puanlık ek zamla beraber yüzde 7.5 oranında toplu sözleşme zammı aldı. Temmuz ayında ise yine yüzde 7 oranında toplu sözleşme zammı alacak. Memur ve memur emeklilerine Temmuz'da yüzde 7.5 oranındaki Ocak zammını geçen 6 aylık enflasyon kadar da fark ödemesi yapılacak.

Nisan ayı enflasyonuna bakıldığında 4 aylık oran yüzde 31,71 olarak belirlendi ve bu durumda memur ve memur emeklilerinin 4 aylık enflasyon farkı yüzde 24,21 olarak gerçekleşti. İlk 4 aylık verilere göre memur ve memur emeklilerinin zam oranı da yüzde 7 +24,21 olurken, memur ve memur emeklilerinin oranı 31.21 oldu. Bu rakama Mayıs ve Haziran enflasyonları da ilave edilecek. 

Emekli ve memurun Temmuz maaş zammı netleşti! Hesap kitap yapıldı! En düşük maaş 9.303 TL olacak! 

3 FORMÜL GÜNDEMDE 

Enflasyon yükselişi ve  toplu sözleşme zammı haricinde emekliler ve memurlar için Ocak'ta uygulanan ek artışa benzer bir sosyal refah desteği gündemde yer alıyor. Bu kapsamda, 3 formülün masada olduğu görülüyor. Öncelikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak'ta 2 bin 500 liraya yükseltilen taban maaşlarının artırılması formülü mevcut. 

Bunun haricinde yine bütün emeklilere seyyanen zam uygulanması da gündemde. Bir başka formüle göre ise memur ve memur emeklileri için belirlenen yüzde 7 oranındaki toplu sözleşme zammının artırılması oldu. Bu formüller ayrı ayrı uygulanabileceği gibi hepsinin aynı anda uygulanması da mümkün.

Peki taban maaş ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç lira olacak? Emekli Temmuz zammı ne kaç lira? İşte merak edilen soruların yanıtları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön