17 / 04 / 2024

Emekli ve memurun Temmuz maaş zammı netleşti! Hesap kitap yapıldı! En düşük maaş 9.303 TL olacak!

Emekli ve memurun Temmuz maaş zammı netleşti! Hesap kitap yapıldı! En düşük maaş 9.303 TL olacak!

Milyonlarca emeklinin beklediği Temmuz zammında sona yaklaşılıyor. Memur ve emeklinin Temmuz zamlarıyla ilgili hesaplar yapıldı. Peki kim, kaç lira maaş alacak? En düşük maaş kaç lira olacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları...



TABAN MAAŞ NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir açıklamasında taban maaşlarının artacağını dile getirdi ve "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım. Bin 100 liralık bayram ikramiyesini biz 400 lira artırmış olsaydık bunun maliyeti 10 milyar lira olacaktı ve sadece tek seferlik bir uygulama olacaktı. Biz şimdiki düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Maliyet daha fazla ama daimi olacak. Her aya yansıyacak. Yaklaşık 800 bin kişilik bir kesimi ilgilendirecek" açıklamasında bulundu. 

Emekli ve memurun Temmuz maaş zammı netleşti! Hesap kitap yapıldı! En düşük maaş 9.303 TL olacak!

Bakan Bilgin'in konuyla ilgili açıklaamsının ardından maaşlarla ilgili bazı hesaplamalar gündeme geldi. 

Bu kapsamda Ocak 2022'de en düşük emekli maaşı yüzde 66'lık yükselişle 1.500 TL'den 2.500 TL'ye çıkarılmıştı. 13 milyar TL'lik yıllık maliyete bakıldığında 800 bin kişi için aylık 1.354 liralık bir fark oluşuyor. 

Taban maaş yükselişleri uygulanırken öncelikle emeklinin maaşına enflasyon zammı ilave ediliyor. Bu oranın ardından ortaya çıkan rakam, tespit edilen maaştan küçük kalırsa seyyanen yükselişle tamamlanıyor. Ocak 2022'de uygulama bu şekilde yapıldı ve oransal yükselişin ardından 2 bin 500 liradan düşük olan rakamlar seyyanen yükselişle 2.500 liraya tamamlandı. 

Emekli ve memurun Temmuz maaş zammı netleşti! Hesap kitap yapıldı! En düşük maaş 9.303 TL olacak!

6 AYLIK ENFLASYONA GÖRE EMEKLİ ZAMMI İÇİN YÜZDE 38,5 BEKLENİYOR 

Eğer beklenen bu enflasyon rakamları görülürse; TÜFE endeksi 951,60'a, 6 aylık enflasyon ise yüzde 38,5'e ulaşacak. Bu 6 aylık enflasyon rakamı SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz zammı olacak ve memur ile memur emeklilerine ise "38,5-7,5+7" hesabı kapsamında yüzde 38 zam yapılacak. 

Peki en düşük emekli ve memur maaşı kaç lira olacak? İşte milyonların beklediği o sorunun yanıtı...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön