26 / 04 / 2024

Emekli zam oranı belli oldu mu? 2022 Temmuz en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli zam oranı belli oldu mu? 2022 Temmuz en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emeklinin gündeminde "2022 yılında emeklilere yapılacak zam ne kadar olacak ve zam ne zaman açıklanacak? " sorusu yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zamlara dair Kabine Toplantısı sonrası açıklama geldi. İşte detaylar...



MEMURLARIN VE EMEKLİLERİN ZAM ORANI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de her yılın Ocak ve Temmuz aylarında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları 6 aylık enflasyon rakamları oranında iki kez zamlanıyor. Memur emeklileri ve memurlar ise önceki aldığı toplu sözleşme zammının üzerindeki altı aylık enflasyon farkıyla yeni toplu sözleşme zammı toplamı kadar yılda iki kez zam alıyor.

Emekli zam oranı belli oldu mu? 2022 Temmuz en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

EMEKLİLERE TEMMUZ AYINDA HANGİ ORANDA ZAM YAPILACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) mayıs ayı enflasyon verilerine göre, Haziran ayında enflasyon sabit kaldığı durumda Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında yüzde 35,64 zam uygulanacak. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre; memur maaşlarında ve emekli memur aylıklarında da yüzde 35 oranında artış olacak. 

Peki en düşük memur ve emekli maaşı ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön