19 / 04 / 2024

Emekli zam oranı belli oldu mu? 2022 Temmuz en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli zam oranı belli oldu mu? 2022 Temmuz en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emeklinin gündeminde "2022 yılında emeklilere yapılacak zam ne kadar olacak ve zam ne zaman açıklanacak? " sorusu yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zamlara dair Kabine Toplantısı sonrası açıklama geldi. İşte detaylar...



Eğer Haziran ayında enflasyon sabit kalırsa, Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları yüzde 35,64 oranında artacak. Böylelikle 2000 öncesi en düşük SSK emekli maaşı 3 bin 293 TL’den 4 bin 467 TL’ye yükselecek.

En düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL olarak belirlenmekle birlikte 2000 sonrası SSK’lılar ile Bağ-Kur ve tarım Bağ-Kur’luların emekli maaşlarındaki artış, esas maaşları üzerinden yapılacak.

Emekli zam oranı belli oldu mu? 2022 Temmuz en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Buna göre, 2000 sonrası SSK’lılarda en düşük emekli maaşı 2 bin 769 TL, esnaf Bağ-Kur’lularda 3 bin 254 TL, tarım BAĞ-KUR’lulardaysa 3 bin 68 TL olacak.

Bağ-Kur ve SSK emekli maaşlarına Ocak ayında yüzde 25,47, memur aylıklarına yüzde 30,95 oranında zam yapılmıştı. Ancak başta da belirtildiği üzere bu rakamlar 4 Temmuz günü olan açıklanacak Haziran ayı verileriyle son halini alacak. 

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 2022 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar?

Emekli olmak için kaç gün gerekli 2022?

Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat! EYT ne zaman çıkacak? İşte 5 adımlı yeni yol haritası! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön