27 / 04 / 2024

Emeklilere bayram ikramiyesi ödemesinde ikinci perde! Kurban'da emekliye çifte zam iddiası

Emeklilere bayram ikramiyesi ödemesinde ikinci perde! Kurban'da emekliye çifte zam iddiası

Milyonlarca emekliye Ramazan Bayramı'nda yapılmayan ikramiye zammının Kurban Bayramı'nda yapılacağı iddiası gündeme geldi. Kurban Bayramı birinci gün 9 Temmuz Cumartesi son günü ise 12 Temmuz Salı. Hükümet Temmuz'da maaşlara çifte zam mı açıklayacak? İşte detaylar..



Türkiye'de geçtiğimiz yıl 5 milyon 964 bini SSK, 1 milyon 654 bini Bağ-Kur, 1 milyon 569 bini emekli sandığı statüsünde olmak üzere toplam 9 milyon 187 bin emekli bulunuyordu. Bu yıl ise emekli sayısı 12 milyonu buldu. Emekliler bu rakamla ülke nüfusunun yüzde 13'ünü oluşturuyor. Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda "zamlı ödenecek" beklentisi oluşmasına rağmen son dakikada Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın devreye girerek bütçeye ek maliyet uyarısı yapmasından sonra rafa kaldırıldı.

Milyonlarca emekliye 2018 yılından bu yana ödenen bayram ikramiyesi ödemeleri, dolar kurunun gelir gider dengesini bozması, enflasyonun beklentilerin üzerine çıkarak rekorlar kırması, Kur Korumalı Mevduat hesaplarının devletin kasasına getirdiği ek maliyetler üst üste gelince "emeklilerden fedakarlık" istendi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön