27 / 04 / 2024

Emeklileri bayram ettirecek karar geldi! Vakıfbank, Ziraat ve Halk Bank, peş peşe açıkladı! Kimliğini kapan koştu!

Emeklileri bayram ettirecek karar geldi! Vakıfbank, Ziraat ve Halk Bank, peş peşe açıkladı! Kimliğini kapan koştu!

Bankaların emekli promosyon yarışlarına kamu bankaları da katıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından verilen karardan sonra kamu bankalarının emekli promosyon ücretleri yükseltildi. Vakıfbank, Ziraat, Halkbank emekli kampanyasını peş peşe açıkladı! Hemen bakın...



Bankaların son zamanlarda sık sık gündeme gelen emekli promosyon yarışlarına kamu bankaları da katıldı. Yüksek promosyon almak isteyen isteyen milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklileri en yüksek emekli promosyonu veren bankaları araştırıyor. Temmuz ayında yapılan emekli zammından sonra emeklilerin promosyonlarında da artışa gidildi. Öyle ki 750 lira bandında başlayan promosyonlar kampanyalarla 10 bin TL'ye kadar çıktı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, özel bankalar kendi aralarında müşteri kapma yarışına girmiş ve kamu bankalarını geride bırakmıştı. Yapılan son dakika açıklamalarıyla beraber bankaların emekli promosyon yarışına kamu bankaları da katıldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kamu bankalarında 3 yıl için ödenen promosyon tutarı yükseltildi. Yaşanan gelişmelerden sonra kamu bankalarının promosyon bedelleri de peş peşe açıklandı.

Emeklileri bayram ettirecek karar geldi! Vakıfbank, Ziraat ve Halk Bank, peş peşe açıkladı! Kimliğini kapan koştu!

KAMU BANKALARI EMEKLİ PROMOSYON MİKTARLARI AÇIKLANDI

Özel bankaların emekli maaşı promosyon yarışına kamu bankaları da dahil oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kamu bankalarında 3 sene için ödenen promosyon tutarının 5 bin TL'ye çıkarıldığını duyurdu. Yine verilen detaylara göre, özel bankalar 7 bin 500 TL'ye varan promosyon ödemesi yapmıştı.

SGK'dan yapılan açıklamada kurum ile bankalar arasında Mart 2020'de imzalanmış olan emekli ve hak sahiplerine promosyon ödenmesine ilişkin protokollerin 1 Kasım 2022 tarihinde güncelleneceği anımsatıldı. Aralarında kamu bankalarının da bulunduğu 19 banka ile tekrardan protokol imzalanacağı belirtildi.

Bankalar ile imzalanacak olan protokole göre SGK'dan gelir/aylık alan emekli ve hak sahiplerinden gelir/aylıkları;

3.500.-TL’ye kadar olanlara 3.000 Türk Lirası

3.500.-lira – 7.500.-lira arası olanlara 3.500 Türk Lirası

7.500.-lira – 10.000.-lira arası olanlara 4.500 Türk Lirası

10.000.-liradan fazla olanlara 5.000 Türk Lirası 3 (üç) yıl için peşin promosyon ödenmesi yapılacak.


Geri Dön