29 / 03 / 2024

Emeklilik yatırım fonları güçlendirilecek!

Emeklilik yatırım fonları güçlendirilecek!

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zaman, "Türkiye Ekonomi Modeli’nin en önemli amaçlarından biri olan TL tasarrufların artırılması konusunda bireysel emeklilik sistemi kilit rol oynayacaktır." şeklinde konuştu.



Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) ev sahipliğinde 17 Eylül Cumartesi İstanbul’da Fon Çalıştayı’na gerçekleşti. Çalıştay, Türkiye’de 20'nci senesini doldurmaya hazırlanan Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) finansal aktör ve paydaşlarının katılımıyla gerçekleşti.

Emekli promosyonlarında az önce kırmızı kodla geçildi! İş Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat...

SEDDK tarafından yapılan açıklamasına göre, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman’ın başkanlığını yürüttüğü ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSB), Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ve Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) üst düzey yöneticileri ile sektör temsilcilerinin hazır bulunduğu çalıştayda 382 emeklilik yatırım fonunun bulunduğu BES ekosisteminin geliştirilmesine dönük öneriler ele alındı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön