25 / 04 / 2024

bes

bes

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yeni düzenleme ve teşviklerin hayata geçirileceğini açıkladı. Nebati, BES'in, dünyadaki benzer emeklilik sistemleriyle kıyaslandığında devlet olarak sağlanan en cömert teşviklerden biri haline geldiğini vurguladı.

Enflasyonun üzerinde getiri BES'in cazibesini artırdı, sistemde 358 milyar lira birikti

Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Benli 2023 yılı hedefleri olan 17 milyon BES'li ve 500 milyar lira fon büyüklüğü hedefine çok daha erken ulaşacaklarını belirterek vatandaşın tasarrufun merkezine BES'i aldığını söyledi.

Siz farkına varmadan paralarınız e-Devlet’te birikmiş olabilir! e-Devlet hesabınızı hemen kontrol edin!

Şahıslar farkına varmadan e-Devlet hesaplarında paralar birikmiş olabilir. Peki biriken bu paralar nedir, biriken bu paralar nasıl çekilir? İşte detaylar…

Garanti BBVA Emeklilik’te BES’li müşteri sayısı 2 milyon 400 bine yaklaştı! 5 çocuktan 1’i BES’li.

Bireysel emeklilik, hayat ve sağlık sigortası alanlarında faaliyet gösteren Garanti BBVA Emeklilik, katılımcı sayısının 2 milyon 400 bin kişiye yaklaştığını duyurdu. İşte haberin devamı…

Emeklilik yatırım fonları güçlendirilecek!

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Zaman, "Türkiye Ekonomi Modeli’nin en önemli amaçlarından biri olan TL tasarrufların artırılması konusunda bireysel emeklilik sistemi kilit rol oynayacaktır." şeklinde konuştu.

BES’te neler oluyor? 14 milyon kişi BES’e katıldı şimdi satılığa çıkarıldı

Devletin zorunlu kıldığı Bireysel Emeklilik Sistemi 14 milyon katılımcıya ulaşırken Hollandalı NN Hayat ve Emeklilik A.Ş. kapsamındaki bireysel emeklilik portföyünü satmaya hazırlanıyor. İddiaya göre şirketler BES’i Özyeğin ailesinin yönettiği Fiba Emeklilik Hayat A.Ş.'ye satmak için görüşüyor.

Emekliliğe bir adım daha yaklaşın! BES’ten yepyeni ayrıcalıklar! Bireysel Emeklilik Sistemi’nde flaş gelişme

Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. BES’te avans kullanımından, yaş sınırına kadar birçok yapılmıştı. Yapılan yenilikler ile BES, çalışanlar için daha cazip hale gelirken, sistemden çıkanların da yeniden BES'e katılabileceği açıklandı.

BES NASIL İPTAL EDİLİR? Bireysel Emeklilik Hakkında Merak Edilenler…

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) için 28 Mart 2001 tarihinde kişilerin emeklilik hayatında refah bir hayat sürmesini sağlamak adına bir kanun çıkarıldı. Emeklilik adına çıkarılan kanun 7 Ekim 2001’de yürürlüğe girdi ve BES 27 Ekim 2003’te başlamış oldu. Fakat BES’e katılmak zorunlu değil.

BES’te yeni düzenleme Altın günü yerine geçecek

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Vekili Ali Ersoy, bireysel emeklilik hesaplarına ek katkı payı hediye etmek isteyenler için 'BES Hediye Kartı' veya 'Hediye Sertifikası' üzerinde çalışıldığını duyurdu.

18 yaşından önce BES'e girenlere müjde! Ödeme planının detayları açıklandı

18 yaşını doldurmadan BES'e girenlere müjde. Üniversite eğitimi için ödeme imkanı sunulacak mı? İşte detaylar...

BES'te yeni dönem başladı! Devlet katkısı yüzde 30'a yükseltildi!

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem başladı. BES yenilikler yapıldı ve sistemde devlet desteği yüzde 30'a yükseltildi. İşte tüm detaylar...

Meral Eredenk: BES'in en büyük rakibi gayrimenkul!

Türkiye'de BES'in gösterdiği gelişim ve tasarruf açığı konularını ele aldı. BES'in en büyük rakibinin gayrimenkul sektörü olduğunu belirten Eredenk, kişilerin birikimlerini diğer birikim araçlarından alarak gayrimenkule yönlendirdiğini aktardı...

Enerji verimliliğine yatırım, enerjiye yatırımdan daha verimli!

BES Enerji Kurucu Ortağı Serkan Emin, “Bir santral yılda 166 milyon kilovat saat enerji üretir, aynı yatırım enerji verimliliğinde kullanıldığında edilecek enerji tasarrufu ise 213 milyon kilovat saattir” dedi...

Bireysel Emeklilik Sistemi, gayrimenkulü portföyüne katacak

Altı yılda 2 milyon katılımcıya ulaşan bireysel emeklilik sektörü, sistemi daha da büyütmek amacıyla fonlarını çeşitlendirecek

BES’ten maaş nasıl alınır? Toplu para mı, maaş mı daha avantajlı!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi son yıllarda hızla artıyor. BES’ten emekliliği yaklaşanlar ise BES’ten emekli maaşı nasıl alınır, yatırılan parayı toplu mu yoksa maaş olarak almak mı daha iyi sorularının cevabını araştırıyor. O soruların cevabı BES Uzmanı Zeynep Candan Aktaş’tan geldi.

Tasarruf finansman şirketleri 2024'te yüzde 75 büyümeyi hedefliyor!

Krediye erişim sıkıntıları ve yüksek faizli krediler, tasarruf finansman alanında ilgiyi yükseltti. Bu süreçte, sektörün 2023 yılını yüzde 107 büyüme ile kapattığını kaydeden Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı Genel Müdürü Merve Onarlı, devletin tasarruf finansmanına BES tarzı bir teşvik bekliyor.

BES’E girerken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte bilmeniz gerekenler

Bireysel Emeklilik Sistemi son dönemde sıkça tercih edilen yatırım araçlarından biri haline geldi. Katılımcı sayısı 8 milyonu geçerken, yatırımcılar BES’e girerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. BES uzmanı ve analist Zeynep Candan Aktaş bilinmesi gerekenleri anlattı.

Uzmanı açıkladı: Aylık 1000 TL ile BES'te fon dağılımı nasıl yapılır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne katılım gün geçtikçe artıyor. BES’e yatırım yapanlar, birikimlerini en çok nasıl değerlendireceklerini araştırıyor. Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’e ayda bin TL yatıranların fon dağılımını nasıl yapması gerektiğini açıkladı.

BES'e girmeden önce bunları öğrenin! Bilmeniz gereken 4 hayati kural

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi her geçen gün artıyor. 8 milyondan fazla katılımcının olduğu BES’te bazı noktaların hala yanlış anlaşıldığını belirten Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu X sosyal medya hesabından bilinmesi gerekenleri paylaştı.

Emeklilikte rahat etmek için 10 sene bunu yapın! Uzmanından BES tüyoları..

​​​​​​​Milyonlarca emekli maaşlarının azlığından, aldıkları aylıklarda geçinememekten şikayetçi. Mescomedia Genel Müdürü ve borsacı Mehmet Mescioğlu, X sosyal medya yaptığı paylaşımda, emeklilikte rahat etmek isteyenlere BES'i tavsiye etti. BES'te kazanmanın tüyolarını verdi.

BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik detay!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammıyla beraber bireysel emeklilik sistemi kesintisinde de ücretler güncellendi. Peki BES'te yeni dönem neyi değiştirecek? Kredi çekmek isteyenler için kritik açıklama...

BES’te 1 Ocak'tan itibaren yeni dönem başladı...

1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olan uygulama kapsamında Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları sözleşmelerini bankalara teminat olarak gösterecek, bankalardan uygun faiz ve şartlar ile kredi kullanabilecekleri kaydedildi. Başvuru şartları ve haberin detayları...

BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler olduğunu belirtti.  İşte Calman'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

BES'in 20. yılında fon büyüklüğü açıklandı! BES'te rekor seviye 700 milyar lirayı geçti...

Türkiye Sigorta Birliğinden yapılan açıklama kapsamında, BES'te sektör olarak gerçekleştirilen toplam fon büyüklüğü hedefi 2024 yılının ilk yarısı için 1 trilyon lira, 2024 yılının sonunda da 1,3 trilyon lira olması hedefleniyor.

Türkiye’de yoksulluk sınırı 50 bin TL’yi geçti!

BES/AR araştırmasına göre, açlık sınırı 17 bin 215 liraya, yoksulluk sınırı 50 bin 750 liraya yükseldi. Sağlıklı beslenmenin günlük maliyeti günlük 573 TL’yi buldu.

E-Devlet hesabınızı hemen kontrol edin: Almayı unuttuğunuz paranız olabilir!

Günümüzde birçok sigortalı çalışanın yeni başladığı iş yerlerinde otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınıyor. Bu sistemle birlikte çalışanların maaşlarından belli bir miktar kesinti gerçekleşiyor ve bu birikimleri birçok kişi farkında olmadan bankada biriktiriyor.

Bireysel emeklilik sistemi (BES) yenilikleri: Birikimlerin yarısı ne zaman çekilebilir? 

Resmi Gazete, bireysel emeklilik sistemine getirilen yeni düzenlemeleri yayınladı. Bu değişikliklerle katılımcılar evlenme, konut satın alma ya da afet gibi özel durumlar karşısında birikimlerinden kısmen yararlanabilecekler. Muhammet Bayram, konu ile ilgili ayrıntılara değindi.

bes Haberi

bes

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 18 yaş altı vatandaşlara giriş imkanı getirilmesi ve devlet katkısı oranının artırılmasıyla birlikte sistemin sağladığı reel getiri sonucu halkın Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ilgisinin arttığını belirtirken, "17 Ekim 2022 tarihi itibarıyla BES'te 14,3 milyon katılımcıya ve 362 milyar liralık bir fon büyüklüğü elde edildi" ifadesini kullandı.

Bakan Nebati, sosyal medya hesabından Bireysel Emeklilik Sistemi'ne ilişkin paylaşımda bulundu.

Bireysel tasarrufların özendirilmesinin, bütün ülkelerde sosyal güvenlik ihtiyacının artması, nüfus ile aile yapısının değişimiyle çok daha fazla önemli bir hal aldığına işaret eden Bakan Nebati, orta vadede kayda değer bir gerçek getiri imkanı sunan Bireysel Emeklilik Sistemi'nin, katılımcıların tasarruflarını artırarak geleceklerini garanti altına almalarını sağladığını belirtildi.

Bakan Nebati, sisteme yönelik yeniliklerin katkısına da dikkat çekerek, şu bilgiyi verdi:

"18 yaş...