19 / 04 / 2024

BES’te yeni düzenlemenin sinyali geldi! BES’e katılan herkesi ilgilendiriyor

BES’te yeni düzenlemenin sinyali geldi! BES’e katılan herkesi ilgilendiriyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yeni düzenleme ve teşviklerin hayata geçirileceğini açıkladı. Nebati, BES'in, dünyadaki benzer emeklilik sistemleriyle kıyaslandığında devlet olarak sağlanan en cömert teşviklerden biri haline geldiğini vurguladı.



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 18 yaş altı vatandaşlara giriş imkanı getirilmesi ve devlet katkısı oranının artırılmasıyla birlikte sistemin sağladığı reel getiri sonucu halkın Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) ilgisinin arttığını belirtirken, "17 Ekim 2022 tarihi itibarıyla BES'te 14,3 milyon katılımcıya ve 362 milyar liralık bir fon büyüklüğü elde edildi" ifadesini kullandı.

Bakan Nebati, sosyal medya hesabından Bireysel Emeklilik Sistemi'ne ilişkin paylaşımda bulundu.

Bireysel tasarrufların özendirilmesinin, bütün ülkelerde sosyal güvenlik ihtiyacının artması, nüfus ile aile yapısının değişimiyle çok daha fazla önemli bir hal aldığına işaret eden Bakan Nebati, orta vadede kayda değer bir gerçek getiri imkanı sunan Bireysel Emeklilik Sistemi'nin, katılımcıların tasarruflarını artırarak geleceklerini garanti altına almalarını sağladığını belirtildi.

Bakan Nebati, sisteme yönelik yeniliklerin katkısına da dikkat çekerek, şu bilgiyi verdi:

"18 yaş altı gençlerimizin ve gençlerimizin birikim yapabilmesini sağlayan yeni düzenleme ile Bireysel Emeklilik Sistemi büyük bir talep gördü ve 1 yıl gibi kısa zamanda yaklaşık 500 bin çocuk ve gencimiz sisteme dahil oldu, 2 milyar Türk Lirası fon birikimine ulaşıldı."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön