19 / 04 / 2024

Meral Eredenk: BES'in en büyük rakibi gayrimenkul!

Meral Eredenk: BES'in en büyük rakibi gayrimenkul!

Türkiye'de BES'in gösterdiği gelişim ve tasarruf açığı konularını ele aldı. BES'in en büyük rakibinin gayrimenkul sektörü olduğunu belirten Eredenk, kişilerin birikimlerini diğer birikim araçlarından alarak gayrimenkule yönlendirdiğini aktardı...




Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Yönetim Kurulu Üyesi, AvivaSA Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Meral Eredenk, hükümetin ekonomiyi kırılganlaştıran cari işlemler açığına karşı yürüttüğü çalışmalarda en çok güvendiği alanlardan biri olan BES'teki gelişmenin önündeki en önemli engelin gayrimenkul yatırımları olduğunu söyledi. TSB ile CFA Society of İstanbul işbirliği ve Akportföy un desteğiyle düzenlenen "Future of Finance: Emeklilik Tasarrufları" konulu panelde konuşan Eredenk, Türkiye'de BES'in gösterdiği gelişim ve tasarruf açığı konularını ele aldı. BES'in en büyük rakibinin gayrimenkul sektörü olduğunu belirten Eredenk, kişilerin birikimlerini diğer birikim araçlarından alarak gayrimenkule yönlendirdiğini aktardı. 


Türkiye'de her yıl en az 91 milyar euro tasarruf yapılması gerektiğini vurgulayan Eredenk, "Yüzde 25 devlet katkısı uygulamasıyla BES devrimsel bir aşama kaydetti. Stopaj uygulaması her ne kadar erken çıkışların önüne geçiyorduysa da bu uygulamanın kalkması da daha fazla katılımcının sisteme girmesinin önünü açtı" diye konuştu. 



FORTUNE AKILLI YAŞAM 


Geri Dön