26 / 04 / 2024

BES’te yeni düzenleme Altın günü yerine geçecek

BES’te yeni düzenleme Altın günü yerine geçecek

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Vekili Ali Ersoy, bireysel emeklilik hesaplarına ek katkı payı hediye etmek isteyenler için 'BES Hediye Kartı' veya 'Hediye Sertifikası' üzerinde çalışıldığını duyurdu.



SEDDK Başkan Vekili Ersoy, 11. Sigorta Haftası kapsamında, vatandaşın hediye olarak yakınlarına özel günlerinde altın gibi geleneksel hediyeler vermek yerine bireysel emeklilik hesaplarına katkı yapmak istediklerini belirtti. Ersoy, bu talebi karşılamak için 'BES Hediye Kartı' veya 'Hediye Sertifikası' çalışmalarının yapıldığını açıkladı.

BES'i daha da cazip hale getirecek çalışmalar hızlandı.

Ersoy, “BES Hediye Kartı' veya 'Hediye Sertifikası' çalışmalarına başladık. Vatandaşımızın düğün ve doğum günü gibi özel günlerde taktığı altınların yerine BES fonlarına para göndermesini ve katkı yapmasını sağlayan bir sistem olacak. QR kod okutularak para gönderilebilecek. Çalışmayı bu yıl tamamlamayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan SEDDK, Bireysel Emeklilik Sistemi ve sistemin kapsamının genişletilmesi ile ilgili olarak kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla dikkat çeken bir kamu spotuna imza attı. RTÜK tarafından yayına alınan spot, "Aras ile Sohbetler: Harçlık, birikim, devlet katkısı" başlığını taşıyor.


 


Geri Dön