26 / 04 / 2024

Emeklinin Ocak zammı netleşiyor: 634 lira zam!

Emeklinin Ocak zammı netleşiyor: 634 lira zam!

Milyonlarca emeklinin gözü ocak ayında yapılacak olan zam oranlarında. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayı artışı 3 aylık TÜFE'ye göre yüzde 4,23 olurken, enflasyon tahminine göre yüzde 8,46'ya ulaşacak. Maaşlara 634 liraya kadar zam yapılacak...



Milyonlarca emekli ocak ayında yapılacak olan zam için gün sayıyor. Emeliler ocak ayında ne kadar zam yapılacağını merak edip araştırıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayı artışı 3 aylık TÜFE'ye göre yüzde 4,23 olurken, enflasyon tahminine göre yüzde 8,46'ya ulaşacak. Maaşlara 634 TL'ye kadar zam yapılacak.

A Haber'de yer alan habere göre; bu sene iki defa zam ve ikramiye alan emeklilerin gözü ocak ayında yapılacak olan zam oranlarında. Emeklinin alacağı maaşı belirleyen 3 temel parametre bulunuyor. Peki, emekli 2021'de ne kadar alacak? Emeklinin 2021 maaş zammı ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına bu yılın ikinci yarısında enflasyon oranında Ocak ayında zam yapılacak.

Emeklinin Ocak zammı netleşiyor: 634 lira zam!

3 VERİ DAHA VAR

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 3 aylık enflasyon yüzde 4,23 oldu. Kesin oran verileri için Ekim, Kasım  Aralık aylarına ait sonuçlar kaldı. Şimdiye kadar gerçekleşen enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirlerinde 317 liraya varan artış olacak. En yüksek aylık 7 bin 492 liradan 7 bin 809 liraya yükselecek.

Emeklinin Ocak zammı netleşiyor: 634 lira zam!

EN ÇOK 8 BİN 126 TL

Merkez Bankası tarafından yapılan Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre ise ikinci 6 aylık TÜFE, yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 8.46'yı bulabilecek. Bu durumda en yüksek maaş yaklaşık 634 lira artarak 8 bin 126 liraya ulaşacak.

2022 emekli ve memur zammı ne kadar olacak?

Memur ve emekliler dikkat! 1.200 lira artış kapıda!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön