25 / 04 / 2024

Emekliye zamlı maaşlarda son dakika! Kime ne kadar zam yapılacak?

Emekliye zamlı maaşlarda son dakika! Kime ne kadar zam yapılacak?

Ocak'ta emekli vatandaşları dört gözle beklediği zamlı maaşlarını aldı. 1 Ocak-30 Haziran dönemi için yapılacak yükseliş de yüzde 5'ten yüzde 7.5'e çıkarıldı.Peki, emekliye ek zam ne zaman yatacak? Hangi meslekten emekli olanlara ne kadar zam yapılacak? 



MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022'de memur ve memur emeklilerine verilen ilk 6 ay için yüzde 5'lik zammı yüzde 7.5 şeklinde düzenlediklerini açıkladı. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarına ve enflasyon farkına bu ay kavuşuyor. 

Emekliye zamlı maaşlarda son dakika! Kime ne kadar zam yapılacak?

22 Ocak tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karardan sonra yüzde 2.5 ek zam maaşlara yansıtılacak ve bununla meydana gelen fark da hesaplara ödenecek. 

Memur maaşlarına yapılacak toplu sözleşme zammı da yüzde 7,5'e çıkarıldı. 2,5 puanlık fark için memur ve memur emeklisine fark ödemesi gerçekleştirilecek. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön