29 / 03 / 2024

Emekliye zamlı maaşlarda son dakika! Kime ne kadar zam yapılacak?

Emekliye zamlı maaşlarda son dakika! Kime ne kadar zam yapılacak?

Ocak'ta emekli vatandaşları dört gözle beklediği zamlı maaşlarını aldı. 1 Ocak-30 Haziran dönemi için yapılacak yükseliş de yüzde 5'ten yüzde 7.5'e çıkarıldı.Peki, emekliye ek zam ne zaman yatacak? Hangi meslekten emekli olanlara ne kadar zam yapılacak? 



Emekli ve memur maaş farkına ilişkin 24 Ocak Pazartesi günü yeni bir açıklama geldi. Fotomaç'ta yer alan habere göre; konuyla ilgili açıklamada, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak- 30 Haziran 2022 dönemi için yapılacak yükseliş oranının yüzde 5'ten yüzde 7,5'e yükseltildiği belirtildi. Bu gelişmenin ardından konuyu merak eden kişiler de araştırmalarını artırdı. 

Emekliye zamlı maaşlarda son dakika! Kime ne kadar zam yapılacak?

Emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alan kişilerin 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacak şekilde aylıklarındaki fark tutarlarının 27 Ocak'ta ödeneceği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön