25 / 04 / 2024

Emitt Fuarı 30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek!

Emitt Fuarı 30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek!

Türkiye' de deniz - kumgüneş üçlüsünden çıkan turizm hareketliliği hızla Anadolu illerine yayılıyor. Pastadan payını almak isteyen il ve ilçeler ise adeta birbiriyle yarışa girdi...



Turizmde Anadolu ateşi yandı. 18'incisi gerçekleşecek olan Emitt Fuarı'na 81 ilin yanısıra ilçeler de katılıyor. Anadolu illeri adeta tanıtım yarışında.


Türkiye'de deniz-kumgüneş üçlüsünden çıkan turizm hareketliliği hızla Anadolu illerine yayılıyor. Pastadan payını almak isteyen il ve ilçeler ise adeta birbiriyle yarışa girdi. 30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında, 18'inci kez gerçekleşecek olan dünyanın en büyük 5'inci turizm fuarı Emitt'te 81 ilin yanı sıra yaklaşık 30 ilçe kendi kültürel mirasını anlatmak için fuarda yer alacak. Emitt Direktörü Hacer Aydın, "Anadolu illerinde ciddi bir turizm bilinci oluştu. Artık hepsi kendi kültürel mirasını anlatmak ve pastadan daha fazla pay almak istiyorlar. Bu nedenle fuara yoğun bir ilgi var" dedi. Fuara 70'e yakın ülkeden 4 bin 500'ü aşkın katılımcı beklediklerini ifade eden Aydın, "Hindistan, Küba, Japonya, Güney Afrika, Avrupa ülkeleri gibi dünyanın her yerinden katılımcı var. Ayrıca bu yıl ilk defa Mongolya, Kamboçya, Maritus gibi ülkeler de fuara katılacak" diye konuştu. 


TEMALI TURİZM TREND 

Dünya genelinde turizm fuarlarına ilginin düştüğünü vurgulayan Aydın, Emitt'in ise her yıl yükselen bir trend yakaladığını dile getirdi. Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun birinci nedeni Avrupa'daki kriz. Diğer bir etki de dünya geneline hakim olan temalı turizm algısını öngörememeleri. Emitt bu anlamda diğer fuarlara göre atak davranarak öne geçti." 


SAĞLIK DA YER ALACAK

Fuarda bu yıl ilk kez yer alacak olan sağlık holünde Türkiye'nin önde gelen sağlık kuruluşları ürün ve hizmetlerini tanıtacak. Emitt Sağlık Turizmi Danışmanı Ergun Güvenç, "10. Kalkınma Planı'na göre 2018'de sağlık turizminden beklenen gelir 5.6 milyar dolar. Bu fuarın sektöre büyük katkısı olacaktır" dedi.


Betül ALAKENT/Sabah Gazetesi 


Geri Dön