25 / 04 / 2024

Emlak danışmanları mutlaka eğitim almalı!

Emlak danışmanları mutlaka eğitim almalı!

Emlak sektörü artık eğitimsiz danışmaları saf dışı bırakıyor. İşte tam da bu nedenle, danışmaların tamamının bir eğitim alması ve kendisini geliştirmesi gerekiyor.



Emlak sektörü, eğitimsiz danışmanları ya da sadece geçmiş yılların tecrübesini eğitim olarak görenleri her geçen gün saf dışı bırakıyor. Öncelikle oda ve derneklerin başlattığı emlak danışman eğitimleri, ardından üniversitelerde açılan emlak bölümleri ve şimdi de yeni trend emlak danışmanlarını eğiten danışman eğitmenler. Satış pazarlama eğitim danışmanları, emlak ve inşaat satışı yönünden hızlı bir akım başlattı. Bu akımın başını çekenlerden biriyle, Işıkören Danışmanlık ile samimi bir söyleşi yaptık. 


HEMEN HAREKETE GEÇİN 


Emlak sektörünün ve inşaat satış pazarlama alanının eğitim amaçlı çalışmalarında hızlı bir rol alan Işıkören Danışmanlık, Hilmi Işıkören ve Belgin Benek ile beraber 2010 yılında kuruldu. Hilmi Işıkören ile 'Emlak Danışmanı Eğitim Semineri' üzerine yaptığımız söyleşi, sektör çalışanlarının aslında ne kadar dar bir çerçeveden baktığını gözler önüne serdi. Uzun yıllar cama afiş asmaktan öte gitmeyen sektörün bir an önce eğitilmesi gerektiği ortada. 

Büyük yatırımlardan küçük alımlara ve satımlara kadar hangi kapsamda çalışılırsa çalışılsın artık piyasada ilk bakılan, danışmanın eğitim ve kapasitesi. Emlak firmalarının arasında kaybolmak istemiyorsanız bir an önce harekete geçin. 


FARKLI BAĞLAR OLUŞUYOR 


Semineri sırasında bize de zaman ayıran Hilmi Işıkören'e öncelikle teşekkür ediyoruz. 

Eğitimin öneminin farkında olduğunuzu ancak zaman bulamamak gibi yakınmalarınız olduğuna eminiz. Yine de Işıkören Danışmanlık ve benzeri eğitim danışmanlık kurumlarından az ya da çok faydalanmanızı tavsiye ederiz. Kendi il veya ilçenizde çok geniş çerçevelerle baktığınızı sandığınız dünyanın çerçevelerinize sığamayacak kadar büyük olduğunu, sadece bitmek bilmeyen eğitim sürecini hayatınıza sokarak yapabilirsiniz. Bu kapsamda Işıkören Danışmanlık'ı tanımak ve tanıtmak istedik. Diğer yandan bu tarz eğitim seminerlerine katılmanın farklı illerde ki danışmanlar arasında çok başka bağlar kurduğunu gördük. 


EĞİTİM VE SAHA ÇALIŞMASI 


Hilmi Işıkören' le yaptığımız sohbette, 27 yıl süren iş hayatına neler sığdırdığını görmek şaşırtıcı oldu. Hilmi Işıkören ülkenin en büyük uluslararası 3 emlak firmasının başlangıç noktasında yer almış. Remax / Centrury 21 / Realty Word firmalarının ülkeye giriş, franchise oluşumlarında ön planda ve kurucu ortak veya üst düzey yetkili olarak rol alan Işıkören; aynı zamanda bu 3 firmanın ABD temsilciliklerinde 'Emlak üzerine eğitimcinin eğitimi ve genel emlak eğitimleri' ve kongrelerine katılmış. Uzun yıllar süren eğitimler ve sahadaki çalışmalar sonucunda edindiği bilgilerle, şuan emlak firmalarına ve inşaat firmalarına danışmanlık hizmeti sunuyor. 


ÇAĞA AYAK UYDURMALI 


Öncelikle büyük inşaat firmalarının çalışanları için tercih ettiği kısa süreli eğitimlerden, 8 haftalık eğitimlere kadar pek çok eğitim çalışması mevcut Işıkören Danışmanlık'ta. 

Aynı zamanda markalaşma sürecinde de etkin rol oynayan ve danışmanlık yapan firmanın ana konularından biri olan franchise sisteminde de firmalara destek veriyor. Samimi diyaloğuyla bilgi veren Hilmi Işıkören "Her ne olursa olsun mutlaka emlak ve inşaat sektöründeki danışmanların kendilerini eğitecek kurs ve seminerlere katılması gerektiğini" dile getiriyor. Danışmalara seslenen Işıkören, "Sadece sektörde geçirdiğiniz yıllara güvenemezsiniz, değişen çağa ayak uydurmalı, sosyal ağları kullanmayı öğrenmelisiniz" diye tavsiyede bulundu. 


YENİ BİR PROJE 


Hilmi Işıkören'in tanıtımında destek verdiği ve üye olanlara ücretsiz eğitim sağladığı son proje ilan.com.tr sitesi. Emlak firmalarının üyelik alabileceği bu portal aynı zamanda TEMFED başta olmak üzere pek çok emlak odası destekliyor. Yakın zamanda REALTOR ve FIABCI gibi portallarla da anlaşma yapacak ilan.com.tr aynı zamanda farklı dil seçenekleri de sunuyor. Hilmi Işıkören'in seminer ve eğitim çalışmalarıyla desteklediği portal kısa sürede bin üyeye ulaşmış. Hilmi Işıkören; "Sosyal ağlar sektörümüzün önemli bir yönü. 

Bilinilirlik için Facebook, google +, linkedin gibi pek çok sitede yer almak ve aktif olmak gerekiyor. Aynı zamanda içinde yer aldığınız emlak portalları ve güçleri de çok önemli bu nedenle ilan.com.tr'yi değerlendirmenizi öneririm" dedi. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön