19 / 04 / 2024

Emlak danışmanlığı yasası kısa zamanda çıkacak!

Emlak danışmanlığı yasası kısa zamanda çıkacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Konya Emlakçılar odası Başkanı Sedat Altınay ile toplantı gerçekleştirdi. Tüfenkci, emlak danışmanlığı yasasının en kısa zamanda çıkarılacağının sözünü verdi.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, yönetim kurulu üyeleri, Konya Emlakçılar odası Başkanı Sedat Altınay, TEMFED üyesi oda ve dernek başkanları Malatya Ramada Otel bir toplantı gerçekleştirdi. 


Konu hakkında açıklamada bulunan Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay;" Toplantıya katılan Gümrük ve Ticaret Bakanımız toplantıda verdiği mesajlarla Emlak danışmanlarını rahatlattı. Bakanı Tüfenkçi, Emlak danışmanlığı yasa tasarının tamamlandığını ve yasalaşmasının en kısa zaman dilimi içerisinde gerçekleştirileceğinin sözü bir kez daha verdi. Yasa kanunlaştığı takdirde kaçak ve yasa dışı çalışan emlakçılar bu mesleği bir daha yapamayacak ve ağır yaptırımlarla karşı karşıya geleceklerdir. Yasa uygulamaya girdiğinde tüm emlakçılar önce vergi mükellefi olacak, ardından oda kayıtım yaptıracak ve sertifikalı olmak zorunda olacaktır. Olmayanlar kesinlikle emlak danışmanlığı işini yapamayacaklardır. Ayrıca Emlakçılar 2 veya 4 yıllık üniversite mezunu olmak şartı aranacaktır. Malatya'da Bakan Tüfenkçi ile yaptığımız son toplantıda Gayrimenkul yasasının en kısa zaman dilimi içerisinde çıkacağını gördük. Oda ve Dernek Başkanlarımız tarafından bizlere verdikleri desteklerden dolayı Bakanımıza teşekkür plaketi takdim edildi.



Anadolu Manşet


Geri Dön