25 / 04 / 2024

Emlak Danışmanlığı Yasası'nın taslağı hazırlandı!

Emlak Danışmanlığı Yasası'nın taslağı hazırlandı!

ANKARA Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hacı Ali Taylan, emlak danışmanlarının yıllardır ortak beklentisinin 'Emlak Danışmanlığı Yasası'olduğunu söyledi. Taylan, yasanın taslağının hazırlandığını belirtti.



ANKARA Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hacı Ali Taylan, emlak danışmanlarının yıllardır ortak beklentisinin 'Emlak Danışmanlığı Yasası'olduğunu söyledi. Emlak danışmanlarının tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye'de de gayrimenkul sektörünün alım-satını ve kiralama danışmanlık işlemlerinin en önemli ayağını oluşturduğunu ifade eden Taylan, "Emlak danışmanları, gayrimenkul piyasasına yön verilmesine ve hareket kazandırılmasına önemli katkılar sağlar. Vatandaşların yönlendirilmesine hizmet eden emlak danışmanları, doğru alışveriş ve işlem yapabilmesini sağlayan, vatandaşların her zaman rahatlıkla ulaşarak aracılık ve danışmanlık hizmeti aldıkları meslek mensuplarıdır." dedi.


Taylan, en büyük beklentilerinin taslağı hazırlanan 'Emlak Danışmanlığı Yasası'olduğunu vurgulayarak. "Gayrimenkul sektöründeki olası ekonomik kayıp ve kaçakların önlenmesi, emlak danışmanlarının ve emlak danışmanlığı mesleğinin hak ettiği kariyer ve unvanın kazanılmasını sağlamak için Emlak Danışmanlığı Yasa Tasarısı taslağı hazırlanmıştır. Bu çalışma ile hizmet kalitesinin yükseltilmesi, mağduriyetlerin yaşanmaması, vatandaşlarımızın ve meslek mensuplarımızın dünyadaki örneklerine bakıldığında benzer hizmetleri en üst noktada alması düşüncesinden hareket edilmiştir. Türkiye'deki tüm emlak oda ve derneklerinin ortak mutabakatı ile hazırlanan Emlak Danışmanlığı Yasa Taslağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na arz edilmiştir. Bu konuda ilgili bakanlarımızla da görüşülerek destekleri talep edilmiştir." bilgisini verdi. 


Ortadoğu


Geri Dön