26 / 04 / 2024

Emlak Konut 2017 yılında 9 proje ihalesi yaptı!

Emlak Konut 2017 yılında 9 proje ihalesi yaptı!

2017 yılında 9 proje ihalesi ise 13 milyarlık bir değer ortaya koyduklarını söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Yatırımlarımızı hız kesmeden 2018 yılında da devam ettireceğiz. 2018 yılı verilerin pozitif yönde yükseleceği bir yıl olacak. " dedi.



TÜRKİYE’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut GYO bu yıl ihale ettiği 9 proje ile yaklaşık 13 milyar liralık bir değer oluşturdu. Hürriyet Gazetesi’nde yer alan habere göre; Emlak Konut yatırımlarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Ortaya çıkan 13 milyarlık değer hem ülkemize hem de sektörümüze olan güvenin göstergesi olarak görebiliriz. Sektörün öncü firmalarından biri olarak bu güveni sürdürebilmek adına çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Üstlenmiş olduğumuz misyonumuz ve her geçen gün geliştirdiğimiz vizyonumuzla sadece konut inşa eden bir firma olarak ilerlemiyoruz. Bugüne kadar İstanbul ve Anadolumuzun bir çok şehrinde tamamlanan ve devam eden olmak üzere toplamda 43 okul, 1168 derslik, 9 kreş, 10 sağlık tesisi ve 22 adet cami inşaatı gerçekleştirmiş olmamız bunun en güzel örneklerinden biri” dedi.


ALTYAPI VE SOSYAL ALAN

Kurum, İstanbul Başakşehir’de, ‘Kuzey Yakası’ adını verdikleri bölgede konutlarla beraber 380 bin metrekarelik dev şehir parkım inşasına devam ederken, otel, okul, sağlık tesisi, cami ve kent meydanı gibi birçok ihtiyaca da cevap verdiklerini söyledi. Bölgede konutun yanında altyapı ve sosyal donatı çalışmaları da yaptıklarını belirten Kurum, “Bahçekent’te. inşasını tamamladığımız 142 bin metrekarelik Hayat Park’ta, yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz “Sokak Lezzetleri Festivali” ile bölge halkının sosyalleşmesine ve insanların aileleriyle keyifli dakikalar geçirmesine vesile olduk. Emlak Konut olarak 64 yıllık tecrübemizle ülkemiz için kalıcı ve katma değer oluşturacak projelerimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.


LOKOMOTİF SEKTÖR

Gelişmiş ülkelerde mortgage kredilerinin Türkiye’nin aksine çok düşük faiz oranlarıyla verildiğini belirten Kurum, “Ülkemizde ise mortgage ile ticari kredinin arasında çok fark yok. Devletimiz ile sürecin iyileştirilmesine dair görüşmeler yapıyoruz. Farklı finansal enstrümanlar geliştirmek ve alternatif modeller geliştirme adına faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün nasıl ki Türkiye için gayrimenkul sektörü öncü sektörlerdense gelecek yıllarda da lokomotif sektör olmayı sürdürecek. Mevcut yapı stoku, hızla büyüyen nüfus gibi etkenler göz önüne alındığında ülkemizin konut ihtiyacı devam ediyor. Genç ve büyüyen bir nüfusumuz var. Bunun yanında halen yenilenmeyi bekleyen çok fazla sayıda eski, sağlıksız ve deprem riski taşıyan 7.5 milyon riskli binamız var. Son dönemde kentsel dönüşüm için devlet katında ciddi çalışma mevcut. Çevre Şehircilik Bak sürekli kentsel dönüşüm aktörleriyle istişare halinde. Emlak Konut olarak devletin desteğiyle daha önce örnekle başarıyla tamamladığımız gibi kentsel dönüşüm çalışmaları katkılar sağlamaya devam edeceğiz.  İyi geçirdiğimiz 2017 yılının son günlerine girdiğin süreçte şunu söyleyebilirim. Konut olarak güçlü Türkiye’ye daha da güçlenmesi için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Yatırımlarımızı hız kesmeden 2018 yılında da devam ettim 2018 yılı verilerin pozitif yön yükseleceği bir yıl olacak. Türkiye ekonomisine çarpan etkisiyle 250’den fazla sektöre etki ede gayrimenkul piyasamız global arenada da etkin rolünü koruyarak ülkemize katkı sağlamaya de edecek” diye konuştu.

Yarışma faydalı rekabet sağlıyor

BU yıl dördüncüsü gerçekleşen Sign of the City Awards hakkında da düşüncelerini dile getiren Murat Kurum, “Özellikle kategori ana ve alt başlıkları incelendiğinde, Türk gayrimenkul sektörünü en iyiye teşvik etmek, sektöre farklı bir bakış açısı kazandırmak ve uluslararası standartlara taşımak amacıyla gerçekleştirilen Sign of the City Awards’un, hedeflediği gibi sektörümüze kendi içerisinde farklı bir açı ve çevreye estetik değerler kattığına diğer yandan hem bir kalite normu hem de faydalı bir rekabet sunduğuna inanıyorum. Emlak Konut olarak farklı bir bakış açısı ile tasarladığımız ‘Kuzey Yakası' projemiz devam eden en iyi karma proje ödülünü kazandı. Sign of the City Awards’da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Büyüme Sürüyor


PİYASALARLA ilgilide açıklamalarda bulunan  Murat Kurum, “Piyasalarda ifade edilenin aksine fırsatlar değerlendirildiğinde her kesim için Türkiye'de yapılacak çok iş var. Geçtiğimiz ekim ayında son 9 yılın en büyük ihracat rakamına ulaştık. Tüm dünyanın sıkıntı yaşadığı bir ortamda ivmeli bir şekilde büyüme göstermeyi sürdürüyoruz. Yıl sonu büyüme beklentileri için bugün yüzde 6-7 gibi önemli büyüme oranları konuşuluyor. 2017 yılında Çin ve Hindistan’dan sonra en çok büyüme gösteren ülke Türkiye oldu. Bunu başarmak görüldüğü kadar kolay değil. Ülke olarak bu büyümeyi sürdürülebilir kılmak adına sektörümüzün ve piyasaların daha gayretli olup daha rahat koşullara erişmesi gerekiyor. Gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşlarından biri olarak bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.


Geri Dön