19 / 03 / 2024

Emlak Konut 5 ihaleye hazırlanıyor!

Emlak Konut 5 ihaleye hazırlanıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Küçükçekmece, Hoşdere, Bakırköy ve Ankara'da yeni proje geliştirecek...



Türkiye'nin emlak piyasasına yön veren Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 5 dev ihaleye hazırlanıyor. Emlak Konut bu 5 ihalenin 4 tanesini daha önce ihaleye çıkarmıştı ancak bir takım nedenlerle iptal etmişti. 

1.    İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 1. Etap
2.    Ankara Çankaya Saraçoğlu
3.    İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 3. Etap
4.    Hoşdere Toplu Konut Alanı 2. Etap
5.    İstanbul Bakırköy Şevketiye

Bizim Mahalle 1. Etap'ın ihalesi 4 Mayıs'ta, Bizim Mahalle 3. Etap'ın ihalesi ise 8 Mayıs'ta yapılacaktı ancak 1. etap ve 3. etap ihalesi iptal edildi. Emlak Konut bu dev projeyi tamamen iptal etmedi. Sadece ihalesi iptal edildi. Proje tekrar ihaleye çıkarılacak. 

Ankara  Çankaya Saraçoğlu Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin ihalesi 26 Nisan'da yapılacak ancak ihale ileri bir tarihe ertelendi. İptal nedeni ise, Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi, Danıştay'a dava açtı. Mimarlar Odası, 17 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açtı.Danıştay 10. Dairesi, davayla ilgili ilk incelemelerini yaptı ve Kızılay Saraçoğlu Mahallesi'nin Emlak Konut'a devrini düzenleyen Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurdu.

İstanbul Bakırköy Şevketiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin yapılacağı alanda Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi (POMEM) bulunuyor. Bu ihale 2 kez iptal edildi. Emlak Konut, ihalenin iptal edildiği en son şu şekilde açıkladı: "2. oturumu 24.04.2018 tarihinde yapılan İstanbul Bakırköy Şevketiye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi iptal edilmiştir."

Emlak Konut GYO'nun daha önce iptal etmediği Hoşdere Toplu Konut Alanı 2. Etap ihalesi henüz yapılmadı. Hoşdere'de daha önce proje gerçekleştiren şirket, alanda yine toplu konut projesi geliştirip konut ihtiyacını karşılayacak.

3. havalimanı çalışanlarına özel proje

Emlak Konut GYO sahip olduğu, İstanbul Arnavutköy Dursunköy Mahallesi'nde yer alan 3 milyon 639 bin 117 metrekare büyüklüğündeki arsanın yüzde 50 hissesi, 312,5 milyon TL+KDV nakit bedelle THY'ye sattı. Emlak Konut, söz konusu alanda THY ile proje geliştirecek. THY çalışanlarına özel satılacak olan projeden elde edilecek "net kazanç", yüzde 50'si Emlak Konut'a, yüzde 50'si THY'ye ait olmak üzere paylaşılacak. 

15 soruda Emlak Konut THY 3. havalimanı konut projesi!

7 soruda ertelenen Emlak Konut Saraçoğlu ihalesi!

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön