25 / 04 / 2024

Emlak Konut bu yıl 12 bin adet satış hedefliyor!

Emlak Konut bu yıl 12 bin adet satış hedefliyor!

Emlak Konut GYO, ilk dört aylık dönemde 2 bin 882 adet bağımsız bölüm satışından 1.9 milyar lira gelir elde etti. Emlak Konut Genel Müdürü Kurum, bu yıl 12 bin adet satış hedeflediklerini söyledi.



Yılın ilk 4 ayında 2 bin 882 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştiren Emlak Konut GYO, bu satışlardan 1 milyar 976 milyon lira gelir elde etti. Son 11 yılda 100 bin bağımsız bölüm üreten Emlak Konut GYO, bu yıl sonunda 12 bin bağımsız bölüm satışı karşılığında 6.7 milyar lira ciro elde etmeyi planlıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum “Gayrimenkul sektöründeki yatırımlara bu yıl da artan bir hızla devam ediyoruz. Sadece nisan ayında satışı gerçekleşen 667 adet bağımısz bölümden 620 milyon 631 bin lira gelir elde ettik. Halen 100 bin adet olan projelendirilmiş ve ihalesi yapılmış bağımsız bölüm sayısını ise 2023 yılı sonu itibariyle 250 bin adede ulaştırmış olmayı planlıyoruz. Emlak Konut’un marka güvenirliğini devam ettirmek adına tüm gücümüzle çalışıyor, Türkiye adına başarıları ile anılacak, küresel bir oyuncu olma hedefimize her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Emlak Konut olarak her yıl bir önceki yıla göre hedeflerimizi büyüterek sektöre, ekonomiye ve yatırımlarımıza katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.


Olumlu gelişmeler yaşanıyor

İstanbul’a rakip şehirler ve projeler ile başta  Ankara  olmak üzere Anadolu’nun tüm illerine girmeyi planladıklarını belirten Murat Kurum, ekonomide yaşanan gelişmeler çerçevesinde sektörü şöyle değerlendirdi: “Diğer sektörlerde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de ekonomi önemli rol oynuyor. Sektörümüzü hareketlendiren ‘kentsel dönüşüm’ ve ‘Mütekabiliyet Yasası’ değişikliği gibi hukuki düzenlemelerin yapıldığı 2012 yılından bu yana olumlu gelişmeler yaşandı. Bunların devam edeceğini öngörüyoruz. Büyüyen orta gelir kesimi, kadın nüfusunun çalışma hayatına entegrasyonunun artması, Türkiye’nin nüfusunun halen 29 yaş civarında olması ve kentsel dönüşüm ihtiyacı gibi konular burada önem taşıyor. Önümüzdeki 20 yıl içinde 6 milyondan fazla konutun yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bu bile başlı başına ciddi bir potansiyel. Bunlar modern ve sağlıklı bir Türkiye için şart.” 


Star


Geri Dön