27 / 04 / 2024

Emlak Konut bu yıl 2.1 milyarlık ihale yapacak!

Emlak Konut bu yıl 2.1 milyarlık ihale yapacak!

2017’de ihalesi gerçekleştirilen projelerin lansmanlarını bu yıl gerçekleştireceklerini açıklayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, “7.2 milyar TL’lik satış hedefliyoruz” dedi.



Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum 2017'de ihalesi yapılan projelerin lansmanlarını bu yıl gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı ve 2018 yılı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

 

Sabah Gazetesi'nden Engin Tunç'un haberine göre; Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, "2018 için 7.2 milyar TL satış hedefimiz var. Ayrıca bu yıl içinde 830 bin metrekare bağımsız bölüm satışı olacak. Toplamda 1.8 milyar TL net kâr gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" dedi. 

 

2.1 milyarlık ihale
Mevcut 5.3 milyar TL değerindeki arsa portföyü içerisinden, İstanbul'da yer alan Küçükçekmece, Şişli, Bakırköy, Florya, Çekmeköy, Bahçekent, Arnavutköy gibi merkezi konumlarıyla dikkat çeken arsaları ihaleye çıkmayaı planladıklarını açıklayan Kurum, "Anadolu'da  Ankara  Saraçoğlu'nda ve Samsun gibi illerimizde de ihaleler gerçekleştireceğiz. Arsa değerleri yaklaşık 2.1 milyar TL olan söz konusu arsalarımızla 10 milyar TL'lik iş hacmi oluşturmayı planlıyoruz" dedi.

 

Yabancıya satış yüzde 22 arttı
Türkiye'nin 2017'de konut satışlarında ciddi rakamlara ulaştığını da sözlerinde vurgulayan Murat Kurum, "2017 yılı konut satış istatistiklerine baktığımızda bir önceki yıla göre yüzde 5.1 artış ile 1 milyon 409 bin 314 rakamına ulaşarak rekor kırıldığını görüyoruz. Yabancılara satışlarımız da yüzde 22 arttı" ifadelerini kullandı. Bu rakamların sektöre olan güvenin hem iç hem dış pazarda artarak devam ettiğini vurgulayan Kurum, "Lokomotif konumdaki sektörümüzün 2018'de de güçlü duruşunu ve yatırımlarını devam ettireceğine olan inancımız tam" diye konuştu. 

 

Teşvikler konut satışları etkileyecek
Murat Kurum, "2018 yabancılara sağlanan teşvikler sayesinde konut satışları için önemli bir yıl olacak" diye konuştu. Kurum, martta Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilecek MIPIM 2018 fuarında yerlerini alacaklarını söyledi.


Geri Dön